Intervju: Ante Prgin: L’Kok je više od jednog člana, L’Kok je bend

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sve imalo bolje poznavatelje šibenske rock scene iznenadila je prošlotjedna vijest kako pjevač Roko Frleta nije više član benda L’Kok. Nakon što je grupu prošle godine napustio basist Saša Rogulić te na njegovo mjesto došao Kova iz Beetanton, L’Kok je napustio i Frleta. Nakon pune četiri godine, velikog broja nastupa na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, samostalnih koncerata te jednim objavljenim i albumom koji je u završnoj fazi miksanja i masteringa, ljubavi je došao kraj. Iako sebe ni u jednoj kombinaciji ne stavlja ispred samog benda, osnivač i glavni autor pjesama i tekstova L’Koka, gitarist Ante Prgin, kao i uvijek do sada rado se odazvao da popričamo o razlozima Rokovog odlaska iz benda, traženju novog pjevača, završetku snimanja albuma i budućnosti L’Koka.

Vijest o Rokovom odlasku iz benda došla je onako, prilično neočekivano. Možeš li nam kazati gdje su popucale niti koje su vas vezivale zadnjih četiri godine?

PRGIN: Kao prvo stvarno moram kazati kako nije bilo nikakve zle krvi i svađe između nas. Jednostavno u zadnje vrijeme nije se osjećao onaj pozitivni input i bilo je najbolje za sve nas da se raziđemo. Prije same odluke dosta smo i razgovarali o cijeloj situaciji ali nažalost nismo se pronašli na istim valnim duljinama.

S obzirom da ste cijelu zimu proveli snimajući novi materijal, pa se nekako očekivao i novi uzlet L’Koka, ova vijest je došla kao iz vedra neba. Ako se ne varam Roko je ipak otpjevao sve pjesme na novim pjesmama?

PRGIN: Da, točno je da je sve skupa došlo prilično iznenada ali nije to nešto što se dogodilo u jedan dan. L’Kok je više od jednog člana benda i svoj život nastavlja dalje. L’Kok je bend koji funkcionira na principu dogovora, razgovora, suživota i dijeljena svih stvari koje nas okružuju i to je ono kako ja zamišljam rad u bendu. Sve ostalo nije dio ove priče. Kako bilo, Roko je otpjevao sve pjesme, a sada nam preostaje tražiti nekoga tko će doći na njegovo mjesto.

TRAŽI SE NOVI VOKAL

Audicija za pjevača je raspisana s tim da se mogu javiti i pjevačice koje bi se mogle uklopiti u glazbeni svijet L’Koka. Što ako ne pronađete zadovoljavajući vokal?

PRGIN: Postoji i za to opcija ali to bi bio onaj teži put u kojemu bih ja trebao pjevati i svirati gitaru. Nekako mi to baš i ne predstavlja neki vrhunac tako da ćemo svakako biti uporni u traženju pjevača ili pjevačice, svejedno. Što se tiče same audicije, već nam se javilo nekoliko ljudi koji su iskazali želju da se priključe bendu, a slijedeći tjedan vidjet ćemo i njihove mogućnosti. Kako je album već gotov, trebat će vremena da novi član benda pohvata sve konce, a ako se cijela situacija ne bude kretala u predviđenom smjeru ne preostaje mi ništa osim bildanja koncentracije i rada nogama za pjevanje i sviranje.

Kažeš, album je gotov. U kojoj je to točno fazi gotov?

PRGIN: Pa sve je odsvirano, otpjevano i posloženo tako da nam preostaje još napraviti završni miks i mastering koji ćemo raditi sami, odnosno radit će ga Kova i Viktor. Sve skupa bi prema nekim okvirnim planovima trebalo biti gotovo ovo ljeto ili u jesen tako da bi do kraja ove godine novi album sasvim sigurno trebao i izaći vani.

NOVI ALBUM NA VINILU

Prošli album objavili ste za malu izdavačku kuću Steiner Records i bili više nego zadovoljni napravljenim. Imate li planova nastaviti suradnju, tražiti novog izdavača ili kao i cijeli album napraviti po DIY principu?

PRGIN: Još uvijek ni sami nismo načisto što napraviti ali kako stvari trenutno stoje najvjerovatnije ćemo ići na varijantu samostalnog objavljivanja. Sa Steinerom je suradnja bila više nego korektna ali u principu danas se sve manje više svodi na to koliko ćeš sam uložiti truda, volje, vremena i novaca u svoju promociju. Priča sa izdavačkim kućama za male bendove odavno je izgubila kredibilitet, prvenstveno zahvaljujući internetu  koji je doslovno postao besplatni marketinški servis ali i obrnuto proporcionalno, radijskim postajama koje su formatiranjem svojih programa postali klonovi jedne radijske postaje što je najgora stvar koja se mogla dogoditi mladim i kreativnim muzičarima. Sve u svemu najizglednija je opcija samostalno objavljivanje pa što bude, bude. Jedino u što smo sigurni je to da će novi album biti obvjavljen i na vinilu što nas jako veseli.

Rad na albumu značio je i smanjenu kocertnu aktivnost, a Rokov odlazak iz benda čini mi se još više doveo do još veće pauze. Kada bi se mogli očekivati novi nastupi?

PRGIN: Album smo počeli raditi u 10 mjesecu prošle godine i od tada smo stvarno vrlo rijetko svirali jer nam je prioritet bio rad na novim stvarima. Ono što smo svirali nismo mogli odbiti i nije u ničemu poremetilo rad na albumu. Rokov odlazak može i ne mora utjecati na nove svirke pretpostavljajući da ćemo naći novog pjevača ili ću se ipak ja uhvatiti mikrofona, a koncerte planiramo raditi po izdavanju albuma. Nešto jača aktivnost može se očekivati dogodine kada bi trebali krenuti i festivali na kojima ćemo promovirati album.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.