Ivan Rude imenovan stečajnim upraviteljem Autotransporta

Trgovački sud u Šibeniku, imenovao je Ivana Rudu za stečajnog upravitelja šibenskog Autotransporta. Predstečajno ročište zakazano je za 23. studenog, kazao nam je Rude, kada bi vjerovnici trebali odlučiti hoće li se pokrenuti stečaj nad posrnulom tvrtkom.

Ovakvo rješenje pozdravio je predstavnik radnika u Nadzornom odboru ATP-a, Neven Spahija.

– Teče sve kako je bi trebalo ići. Očekujemo da se proglasi stečaj s preustrojem kako bi mi mogli preuzeti sve linije jer sada vozimo samo njih 30 posto. Jedino nismo zadovoljni rokom zakazanog ročišta, to nam je dugo za čekati. Tražit ćemo, ako je to moguće, da se taj rok skrati – kazao nam je Spahija. Radnicima je danas obećana isplata dijela plaće za mjesec srpanj, dok bi se drugi dio trebao isplatiti idući tjedan, nakon praznika Dana neovisnosti. Sve zaostale dnevnice, kaže Spahija, trebale bi biti isplaćene nakon što se proglasi stečaj nad ATP-om.

Kroz stečaj s preustrojem ATP bi se izdvojio iz varaždinskog Autoprometa te uz pomoć strateškog partnera otvorio zaseban račun, dok bi se najveći vjerovnik, Porezna uprava, ‘naplatila’ ulaskom u vlasničke udjele.

Kažimo, kako Rude danas nije želio govoriti kako će se riješiti problem šibenskog autoprijevoznika sve dok se ne održi predstečajno ročište kada bi za isti stol trebali sjesti svi ATP-ovi vjerovnici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.