FOTO: Ivas: Narodni vođe jučer su izglasali zakon koji se protivi Božjem zakonu o životu

Predvodeći misu na blagdan Gospe Karmelske, 16. srpnja, u župnom svetištu Gospe Karmelske na brdu Okit u Vodicama šibenski biskup Ante Ivas prokomentirao je donošenje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola. “Narodni vođe jučer su izglasali zakon koji se u temelju protivi Božjem zakonu o životu. Digli su ruku za smrt svoga naroda. Ono što se jučer dogodilo držim da je jedan od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda. Smijemo reći da nam Bog šalje Majku Gospu našu da se oko nje okupimo i molimo. Premda s gorčinom i mukom u srcu želio bih da svi to osjetimo, pa da s istom mukom s kojom je Gospa stajala pod križem ovu misu namijenimo za naš narod, koji drugačije misli i koji vjeruje da je život u obitelji onakvoj kakvom ju je Bog zamislio”, poručio je u uvodu u misno slavlje.

crkva11_

Ove godine biskup Ante Ivas obilježava pedeset godina svećeničke službe. Homiliju koju je kao mladomisnik izgovorio na blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja 1964. godine izgovorio je i nakon pedeset godina. Homilija je više nego aktualna i danas. Biskup u njoj nadahnut duhom proroka, Mariju stavlja kao vodilju vjernicima.

– Marija je naša majka. Mi smo sinovi i kćeri, djeca njezina. Ali, jesmo li pravi sinovi i kćeri naše majke? To je prevažno pitanje. Jer nema ničega goreg nego prezreti majčinu ljubav i brigu, zaboraviti majku, pobjeći od nje – kazao je biskup Ivas danas, ali i prije pedeset godina.

crkva12_

– Svijet treba majke. Danas više nego ikad. Nikad svijet nije bio „bogatiji i učeniji“, ali nikad nesretniji i žalosniji. To mora svatko priznati tko imalo pametno misli. Treba nam majčine ljubavi da se smire mržnje, da se svijet ne smrzne od duhovne hladnoće. Treba nam majka da ne zaboravimo roditeljska ognjišta, vjeru, poštenje, dobrotu, od Boga darovanu dušu, da ne umremo za vječnost. Što nam sve koristi ako dušu svoju i svoga naroda izgubimo. – poručio je biskup Ivas.

IZVOR/FOTO: Šibenska Biskupija

crkva13_

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.