Iza ukrasnog celofana Novice Ljubičića krije se trećeligaška stvarnost

‘Uzdaj se u se i u svoje kljuse’, kaže stara poslovica. U njezinu istinitost uvjerili su se i na Šubićevcu i to na vrlo bolan način. Vodstvo šibenskog trećeligaša uzdalo se kako će im Pomorac iz Kostrene, kada već narančasti nisu uspjeli na terenu izboriti povratak u viši rang, prepustiti drugu ligu, da bi proteklog tjedna dobili ‘šamar realnosti’ – Pomorac ostaje u 2.HNL, a narančasti se nastavljaju koprcati u blatu treće lige, iz kojeg je pitanje kad će se iskoprcati. Jer jednom kad upadneš u glib, teško se iz njega izvući.

BACANJE PRAŠINE U OČI

Nakon završetka sezone direktor kluba Novica Ljubičić sazvao je konferenciju za novinare, a tijekom koje je većim dijelom nabrajao svoje uspjehe i postignuća, bilo je to svojevrsno dizanje spomenika svom liku i djelu, ali i onom Gorana Pauka, koji je, prema Ljubičićevim riječima, ‘jedini donosio novac u klub’. Međutim, u sportu je jedino mjerilo rezultat, a rezultat je, kao što vidimo, izostao. Sve ostalo je ‘bacanje prašine u oči’. Jer kad se prašina slegne, ostaje surova, trećeligaška realnost i ruinirani klub. Klub koji je pod vodstvom aktualne garniture na čelu s Goranom Paukom iz prve potonuo u treću ligu i usput nagomilao preko pedeset milijuna kuna duga, duga koji je ‘dekretom’ Vlade, u famoznom postupku preoblikovanja, prebačen na Grad Šibenik i pretvoren u dionice. Pa nek’ se sad Grad bakče s tim ‘vrućim krumpirom’.

sport-pauk i novica2-nives231009

To je slika koja se krije ispod ‘ukrasnog celofana’ Novice Ljubičića, koji je, nesporno, napravio i neke dobre stvari, ali ne može se pobjeći od činjenice da je HNK Šibenik, unatoč stavljanja u pogon ‘PR mašinerije’, upropašten klub. Bojimo se, trajno.

AKTUALNA UPRAVA ‘TRN U’ OKU NAVIJAČA

Navijače se ne može prevariti. Što stvarno misle o čelnicima kluba, Funcuti su pokazali na nedavnoj dodijeli nagrada i priznanja najboljim sportašima u Šibensko – kninskoj županiji. Naime, Funcuti su, na veliko iznenađenje Novice Ljubičića i Gorana Pauka, odbili primiti nagradu za vjernu podršku šibenskim klubovima, s obrazloženjem kako je ne žele primiti ‘iz ruku onih koji su uništili klub’. Njihova podrška igračima ni ove sezone nije izostala, niti će ikad izostati, pa makar igrali i u županijskoj ligi, ali uprava im ostaje ‘trn u oku’. Dovoljno se samo prisjetiti prošlogodišnjih navijačkih prosvjeda na Šubićevcu, kada su Funcuti jasno dali do znanja koga drže najodgovornijim za financijsko i rezultatsko srozavanje Šibenika. Tada su najvjerniji šibenski navijači poručili – ova uprava mora otići. Međutim, godinu dana kasnije klub i dalje vode isti ljudi.

SVE JE ISTO K’O LANI

Ti isti navijači morali bi se zadovoljiti sa sićom koju je Šibenik dobio za Franu Bitnjca i Duju Ćaletu Cara. Za dva bisera, mlada hrvatska nogometna reprezentativca, dobivena je mizerna odšteta, a na Šubićevcu su to predstavili kao veliki postignuće. Na koncu i jest uzme li se u obzir da su u bijeli svijet otišli iz trećeligaškog kluba. Pitanje je, međutim, koliko bi vrijedili, koliko bi Bitunjcu cijena porasla da je s narančastima odigrao koju sezonu u prvoj ligi, ili makar u drugoj. Da je imao potpisan ugovor s narančastima. Na žalost, nećemo nikad saznati.

sport-funcuti bojkot1-josipa280513

Ali, i to je neki napredak kada se sjetimo da su pod vladavinom bivšeg direktora Marka Karađole sa Šubićevca mukti odlazili igrači poput Ademija i Alispahića. Usput rečeno, taj isti Karađole je i dalje zaposlenik kluba. Iz uprave su kazali kako je raspoređen u omladinskom pogonu. Što točno radi, nije poznato.

Uglavnom, na Šubićevcu ništa novo. Ambalaža možda jest nova, ali je sadržaj unutar nje isti. Obećanje je kako će nakon završetka postupka preoblikovanja doći novi ljudi, kako će Grad Šibenik kao većinski vlasnik imenovati novo vodstvo. Pitanje je samo, što će to novo vodstvo voditi. Ako će uopće i doći novi ljudi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.