JADRIJAŠI, JAVITE SE: Hrvatske šume raspisale natječaj za kupnju okućnica na Jadriji

Hrvatske šume objavile su na svojim web stranicama Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju okućnica u vikend naselju Jadrija.

Predmet prodaje je zemljište za redovnu uporabu izgrađenih vikendica i pomoćnih građevina na Jadriji, a koje je u vlasništvu Hrvatskih šuma. Riječ je o terenima ukupne površine gotovo 90 tisuća m2.

Podsjetimo, zemljište je nakon nacionalizacije postalo vlasništvo nekadašnjeg KRAS-a koji je kasnije, početkom ’60.-ih godina na svom terenu Šibenčanima počeo prodavati potvrde za pravo gradnje vikendica. Šibenčani su izgradili vikendice, no okućnice su ostale uknjižene na KRAS. Hrvatske šume kao pravni sljednik KRAS-a naslijedile su i vlasništvo nad okućnicama, prometnicama, zapravo, više-manje, nad čitavim užim područjem Jadrije. Tako se na tom šibenskom kupalištu dogodila pomalo apsurdna situacija – kuće su postale privatno vlasništvo, ali sve oko kuća ostalo je vlasništvo Hrvatskih šuma.

Cijena zemljišta bit će formirana ovisno o položaju nekretnine – zoni, a temeljem procjene tržišne vrijednosti nekretnine izrađene po ovlaštenom sudskom vještaku. Nekretnine će biti podijeljene po zonama obzirom na kvalitetu lokacije,  udaljenost od mora, prometnu povezanost, međusobne udaljenosti izgrađenih objekata, kvalitetu prometnica i sl.

Rok za podnošenje ponuda je 60 dana od dana objave javnog poziva,a dostavlja se u zatvorenoj omotnici s oznakom „Iskazivanje interesa za kupnju zemljišta (okućnica) u vikend naselju Jadrija (Šibenik)na adresu Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, LJ. F . Vukotinovića 2

Cijeli javni poziv pročitajte OVDJE

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.