Jazina: Kreće projekt vrijedan 100 milijuna eura, potpis ugovora za 15 dana

Općinsko vijeće Općine Tsino na jučerašnjoj sjednici izglasalo je pozitivan stav i ovlaštenje Ivanu Klarinu da u roku od 15 dana potpiše ugovor o prodaji 60 tisuća kvadrata općinskog terena na području Jazina-Prisligaj ruskom investitoru, tvrtci Aqua Relaxio sa sjedištem u Tisnom.

– Odluka je donesena sa sedam glasova za i tri suzdržana, a ruska tvrtka obvezat će se odmah po potpisivanju ugovora uplatiti 15 milijuna kuna u općinski proračun. Još toliko uplaćivat će se kvartalno u iduće dvije godine. Dostavili su sve potrebne bankovne garancije, te su se obvezali projekt završiti u roku od pet godina- kaže načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Kaže i kako se radi o povjesnom događaju za Općinu Tisno, budući se preko 30 godina nisu na tom području gradili hotelski kapaciteti.

-Ovim projektom osigurat ćemo budućnost svim našim mještanima- kaže Klarin.

Podsjetimo, na Jazini će se graditi luksuzni hoteli i vile, s medicinskim wellnes sadržajima, a u kompleksu će posao naći 350 ljudi.

Tvrtka Aqua Relaxio tvrka je kćer tvrtke Perla Nero, čiji vlasnik već duže vremena djeluje u Tisnom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.