Je li Ljubičićeva ostavka uistinu neopoziva ili je riječ o svojevrsnom ‘driblingu’?

Sjednica Nadzornog odbora HNK Šibenik koja se trebala održati jučer i na kojoj se trebalo raspravljati o ostavci Novice Ljubičića na mjestu direktora kluba, odnosno, jedinog člana Uprave, odgođena je za tjedan dana. Kazala nam je to predsjednica NO-a kluba Senka Remljak, ujedno i pročelnica Grada Šibenika za financije.

– Do odgode je došlo zbog prije dogovorenih obveza dvojice članova NO-a, a gospodin Ljubičić se složio s tim – kazala nam je Ramljak.

Podsjetimo, Ljubičić je neopozivu ostavku u pisanom obliku podnio nakon subotnje 8:0 pobjede nad Zagorom, uz obrazloženje kako kao direktor kluba i jedini član Uprave zbog privatnih i poslovnih obveza nije u mogućnosti ostvariti zacrtani cilj – plasman u drugu ligu. Hoće li Ljubičić ostati pri svome ili je ipak riječ o svojevrsnom ‘driblingu’, pritisku s ciljem da ‘trgne’ NO i pošalje mu ‘pojačanje’ u Upravu, saznat ćemo uskoro. U tom slučaju, timing za podnošenje ostavke nije slučajno izabran. Kako smo kazali, Ljubičić je to učinio nakon golijade protiv Zagore, u trenutku kada Šibenik drži prvo mjesto u prvenstvu, s izborenom osminomfinala Kupa. Dakle, ima dobre ‘karte’ za pritisnuti Nadzorni odbor. Prođe li mu taj ‘dribling’, neosporno je kako će dodatno učvrstiti svoj položaj u klubu. Međutim, tu je, kako smo kazali, i druga mogućnost, da Ljubičić ne opozove svoju neopozivu ostavku.

hnk_grad_sibenik1

U svakom slučaju, stoji kako Upravu kluba treba pojačati, kako ona ne može egzistirati samo u jednom čovjeku. Slaže se s tim i Senka Ramljak.

– Teško je jednom čovjeku voditi cijelu operativu kluba i sigurno da treba u Upravi dovesti još nekoliko ljudi. Tu je gospodin Ljubićić potpuno u pravu, tako da vjerujem kako ćemo na sjednici Nadzornog odbora donijeti odluku koja je najbolja za klub – kazala nam je Ramljak.

Pitali smo je misli li da je Ljubičićeva odluka definitivna ili je moguće da se predomisli.

– Ne bih htjela prejudicirati, ali mislim da je razgovorom sve moguće – odgovorila je predsjednica NO-a kluba.

Naravno, pokušali smo doći i do Novice Ljubičića i čuti njegova razmišljanja, razloge i motive ostavke, ali unatoč opetovanim pozivima nije nam se javio na mobitel.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.