Jelena, Lana, Zvone i Josip briljirali na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana održanom 25. travnja u Kaštel Kambelovcu, briljirali su mladi šibenski talenti. Naime, troje učenika Glazbene škole ‘Ivana Lukačića’, Jelena Žaja, Lana Plančić,  Zvonimir Perković i Josip Šunjerga pokazali su se najuspješnijima violinistima i violončelistima.

Lana  je osvojila prvo mjesto, a Jelena drugo u disciplini violina, dok je Zvonimir ostvario prvo mjesto u kategoriji violončelo, a Josip drugo.  Koliko je važan ovaj uspjeh šibenske djece, svjedoči činjenica kako je svima ovo bilo tek prvo natjecanje.  Dok Zvone violončelo svira tri godine, a Josip pet, Jelena i Lana violinu u ruci drže već četiri godine.

g2

g4

-Bilo nam je super i prezadovoljne smo. Puno smo se pripremale i trudile za natjecanje, dok su nas naše prijateljice zvale da se igramo, nismo mogle jer smo svaki slobodan trenutak koristile za sviranje – opisale su nam Jelena i Lana koliko se zapravo treba odricati za postizanje cilja.  Ovaj uspjeh svi troje svakako mogu zahvaliti i profesorima u Glazbenoj školi ‘Ivana Lukačića’, profesoru Juri Celiću i profesorici Vanji Bošnjak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.