Jeste li za da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

Jučer 5. svibnja u 20 sati u Katoličkom domu okupilo se preko stotinu volontera radi organiziranja provođenja referenduma ‘U ime obitelji’. Naime, od 12. do 26. svibnja u čitavoj Hrvatskoj skupljati će se potpisi da se raspiše referendum s pitanjem ‘Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?’

sl3

Brak, kao trajna i vjerna zajednica žene i muškarca koji se vole, je idealno mjesto za rađanje i odgoj djece. Dijete treba i majku i oca. Brak je dobar i za same bračne drugove jer je u braku puno češća trajna i vjerna ljubav nego u bilo kojoj drugoj životnoj zajednici. Brak i obitelj ujedno predstavljaju preduvjet i temelj uspješnog i zdravog društva. Referendumom bi se osnažila zakonska zaštita braka, djece i obitelji temeljene na braku, te poslala snažna poruka političarima da je većina hrvatskog naroda spremna stati u obranu temeljnih općeljudskih vrijednosti kao što su brak i obitelj. Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

sl2

-Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Budućnost braka ovisi o razumijevanju građana što je to brak i zašto je važan te zahtijevanju da vladine uredbe podupru, a ne potkopavaju istinski brak. Ciljevi su osigurati da Ustav i zakoni Republike Hrvatske definiraju brak jedino kao životnu zajednicu žene i muškarca, jamčiti zakonsku zaštitu djece, braka i obitelji te spriječiti izjednačavanje istospolne zajednice i braka, zaštititi djecu od usvajanja od strane istospolnih parova, učvrstiti pouzdanje svima koji cijene općeljudske vrijednosti da zajednički možemo donositi pozitivne promjene u hrvatskom društvu-kazali su nam iz građanske inicijative ‘U ime obitelji’.

sl1

Više informacija možete saznati na: www.uimeobitelji.net .

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.