JOŠ JEDAN MANJE: Nakon Terranea, Šibenik ostao i bez Skavillea

I dok mnogi još uvijek ‘probavljaju’ vijest da je Krešimirov grad izgubio Terraneo, iz Križevaca stiže još jedan udarac za Šibenik – grad festivala. Naime, Skavillage festival ili najplesniji festival u Hrvata seli u unutrašnjost Hrvatske, te se ove godine neće održati na Martinskoj gdje se održavao zadnja dva ljeta.

BESMISLENO

– Festival je dobio veliku potporu na kontinentu što je nama kao organizatorima jako bitno. Bilo je super kod vas, ali u globalu, 95 posto ljudi, tj korisnika festivala bili su stranci ili ljudi s kontinenta. Trudili smo se, ali je jako skupo organizirati fest na Martinskoj koja nema nikakvu infrastrukturu, a onda imaš pet posto korisnika s područja Dalmacije – kratko je komentirao Saša Lončarić, predsjednik udruge K.V.A.R.K. koja stoji iza organizacije Skaville festa, dodajući:

– Eto, žao mi je što nismo prepoznati od lokalne ekipe, a to je baza na kojoj se temelji svaki fest i bez te podrške gubi se smisao.

UKRATKO

Podsjetimo, Skaville festival u Šibenik je stigao 2012. godine nakon što su morali napustiti otok Krk. Novo mjesto održavanja festivala koji njeguje ska ritam pronašli su na Martinskoj, na mjestu nekadašnjeg autokampa, uživali su podršku lokalnih vlasti i kolega iz Kluba mladih Šibenik.

Plesalo se na ska uz Kanal sv. Ante dva ljeta, u isto vrijeme Šibenik je ponio epitet grada festivala, no čini se da 2014. Donosi neke nove vjetrove. Naredni mjeseci pokazat će u kojem smjeru pušu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.