Još jedno priznanje Mati Gulinu

‘Ma je uvik je ugodno čuti kad dobijete nekakvo priznanje i fala van na čestitkama- kaže naš proslavljeni glumac, ali mogli su nas barem na večeru pozvati, dodaje u šali. No dobro, barem je Damir ( Damir Čučić, redatelj filma) bio tamo i on nam je odmah  javio da smo dobili nagradu publike-kaže Mate te nastavlja, prošle godine ‘pomeli’ smo Arenu u Puli (osvojio Arene za najbolji film, najbolji debitantski film, ton i montažu te Mate Gulin za najbolju sporednu ulogu) ali bio je film i na nekoliko drugih festivala, što u službenoj što u neslužbenoj konkurenciji, a prema najavama uskoro bi trebao krenuti i u kino distribuciju u Srbiji. Dosta veliki je to uspijeh ako se zna da je film ipak malo ‘komornijeg’ karaktera i rekli bi nije baš za širu publiku’- završava Mate Gulin.

Film do najsitnijih detalj razotkriva nijanse i zamršenost odnosa između oca i sina  koji se ne može othrvati strahu da je vjerna kopija svoga oca te da kroz sliku njega vidi svoju budućnost. Film je prikazan u jednoj od glavnih natjecateljskih selekcija “Exit Point”, koja donosi aktualna, inovativa i originalna filmska ostvarenja svjetske kinematografije.Osim u toj selekciji film je prikazan i u “Fresh Danube Films” programu, koji podupire Europski kulturni fond, a koji se s ciljem promocije autora prvog i drugog filma i umrežavanja mladih filmskih profesionalaca, festivala i institucija Dunavske regije ostvaruje u suradnji DORF-a iz Hrvatske, Cinema Cityja i Slobodne zone iz Srbije te Crossing Europe iz Austrije.

U sklopu programa Fesh Danube Films film ‘Pismo ćaći’ biti će prikazan i na beogradskom filmskom festivalu Slobodna zona koji će se održati od 7. do 13. studenog 2013.  Za one koji film nisu imali priliku do sada vidjeti recimo kako će se  film 19. rujna moći pogledati na Klasik TV.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.