Josipa Rimac pozvala Branka Lustiga da u Kninu organizira novu projekciju filma

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac priopćenjem je reagirala na, kako kaže, ‘harangu koju pojedini mediji ovih dana vode protiv  Knina i svih njegovih građana’.  Knin je, tvrdi Rimac, okarakteriziran kao netolerantan grad, grad bez demokracije i sućutnosti jer je tobože djeci i roditeljima netko zabranio dolazak na projekciju filma ‘Posljednji let Petra Ginza’ i predavanje oskarovca i  bivšeg logoraša u Auschwitz-u, Branka Lustiga.

KNIN JE GRAD U KOJEM SE RAZLIČITOSTI POŠTUJU

– Pojedini su autori još su žešće ustvrdili i da se u Kninu ‘ponovno dogodio holokaust’. Upravo suprotno, Knin je grad multietničnosti i multikulturalnosti, u kojem se različitosti ne niječu, nego poštuju i afirmiraju. One su naše bogatstvo. Upravo zahvaljujući tolerantnosti i demokratskom duhu njegovih građana u Kninu, unatoč ratnim ranama, nema međunacionalnih sukoba; u njemu ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti rade u istim poduzećima i ustanovama, djeca idu u iste škole, mladi zajedno treniraju u sportskim klubovima, brane boje svoga grada. U Kninu, riječju, vlada suživot – navodi Rimac.

ZA SVE KRIVI MEDIJI

Čelnica Zvonimirova grada tvrdi kako se krivnja za neuspjelu projekciju ne može pripisati građanima Knina, nego bombastičnim naslovima pojedinih medija koji su, smatra ona, tendenciozno izvijestili iz Zadra. Podsjetimo, mediji su prenijeli kako je Lustig osnovnoškolcima u Zadru poručio:  ‘Da Bog postoji, ne bi postojali logori smrti’.

– Nažalost to je svima postalo jasno tek nakon što je nesretno propala projekcija u Kninu. Na kraju, duboko poštujući osobnu žrtvu gospodina Lustiga, isto tako i njegovu dobru volju i želju da kao dvostruki oskarovac koji je proslavio Hrvatsku, promiče toleranciju i upozorava na zločine kako se nikada više ne smiju ponoviti,  pozivamo ga da u Kninu zajednički organiziramo novu projekciju filma – ističe Rimac, sigurna kako će ovog puta projekcija njegova filma biti posjećenija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.