Joško Šupe (SDP) i Ivan Petković (HNS) kandidati za novog ravnatelja Lučke uprave Šibenik

Zaključen je javni natječaj za izbor ravnatelja Lučke uprave Šibenik. Kako doznajmo, na natječaj su stigle samo dvije ponude, Joška Šupe i Ivana Petkovića. U kuloarima se već dugo govori kako bi ravnateljsku poziciju trebao preuzeti upravo Šupe, SDP-ov gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća. On nam je nedavno potvrdio kako se prijavio na ovaj natječaj, ali ništa više od toga nije želio komentirati.

Kandidatura Ivana Petkovića je, pak, svojevrsno iznenađenje. Riječ je o šibenskom brokeru, članu HNS-a, koji je na proteklim lokalnim izborima obnašao dužnost glasnogovornika šibenske podružnice stranke.

-Na natječaj sam se prijavio kao fizička osoba, kao što se javljam i na razne druge natječaje i stoga nema govora o tome da stranka lobira za mene – kazao je Petković.

Uvjeti natječaja bili su pet godina iskustva na rukovodećim poslovima, fakultetska diploma ekonomske, tehničke ili pravne struke te aktivno poznavanje engleskog jezika.

Dugogodišnji ravnatelj Lučke uprave Šibenik Marijan Petković, koji je tu državnu tvrtku vodio 16 godina, navodno će, nakon izbora novog ravnatelja, biti imenovan na dužnost njegova zamjenika.

Pred novim ravnateljem svakako je uzbudljivo razdoblje, naime, novi izvođači radova na gatu Vrulje, Strabag i Pomgrad Inženjering, obvezali su se drugu fazu radova dovršiti do početka srpnja ove godine.

Upravno vijeće Lučke uprave sastavljeno od osam članova, među kojima je najviše predstavnika Vlade RH, kao osnivača ove državne institucije, novog ravnatelja predložiti bi trebalo ovih dana. Osim ovog kadrovskog pitanja, na sjednici će se članovi UV-a baviti i izborom koncesionara parkirališta na gatu Vrulje. Naime, 21. siječnja istekla je koncesija nad parkiralištem Luci Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.