Joso Slamić: Moj angažman u HSLS-u neće naštetiti ‘Djelu’

Joso Slamić novi je predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Šibensko-kninske županije. Slamić je na tom mjestu naslijedio konzervatora Miroslava Škugora koji namjerava napustiti stranku. Na Izbornoj skupštini koja je održana 8. rujna, osim predsjednika, liberali su izabrali članove ostalih tijela stranke, pa su tako za potpredsjednike imenovani Siniša Bušac i Tomislav Pleadin.

Novi predsjednik šibensko-kninskog HSLS-a član je stranke a od 1993. godine, a široj javnosti je poznat kao osnivač trgovačkog lanca ‘Djelo’.

AKO BUDE POTREBNO, UDALJIT  ĆU SE IZ ‘DJELA’

– ‘Djelo’ je kadrovski sazrjelo pa sam sebi uzeo za pravo da se malo udaljim iz tvrtke. Moja odluka se tamo nije objeručke prihvatila jer se otvorilo pitanje da li se bavljenje politikom može loše odraziti na funkcioniranje ‘Djela’. Moje je mišljenje da ne može, pogotovo ako netko ima poštene namjere za rad u politici – kazao je Slamić na današnjoj konferenciji za novinare. Ukoliko bi njegov politički angažman zahtijevao da se potpuno udalji od vođenja trgovačkog lanca, Slamić je spreman platiti i tu cijenu za, kako kaže, postizanje većeg cilja u gradu i državi.

Na pitanje nisu li se izbori u HSLS-u održali prekasno budući da su lokalni izbori pred vratima, Slamić ne misli tako.

– Imamo sasvim dovoljno vremena. Pitali su me već koji su nam planovi za predstojeće izbore pa ću vam odgovoriti da u ovom trenutku ne možemo kazati hoćemo li izaći samostalno ili u koaliciji. Koaliranje je poželjno, ali nije obavezno – poručuje novi lider HSLS-a napominjući kako potencijalni koalicijski partner mora prihvatiti program liberala kao što i oni moraju prihvatiti program svojih partnera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.