JU NP Krka ima novi dizajn internetske stranice

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’  predstavlja novi dizajn svoje internetske stranice, pomno osmišljen kako bi posjetiteljima omogućio jednostavnije, detaljnije i brže pretraživanje njezinih sadržaja. Uz informativno-poučne informacije i zanimljivosti, posjetiteljima je sada dostupna i interaktivna karta Parka koja posjetitelje educira o bogatoj ponudi Parka.

NAGLASAK NA LOKALNOJ SURADNJI

Budući da JU ‘NP Krka’ naglasak stavlja upravo na suradnju s lokalnom zajednicom, u vidu promicanja lokalnog gospodarstva na području Parka, i šire, nova web-stranica omogućit će bolju komunikaciju s lokalnim stanovništvom jer će se svatko moći izravno obratiti upravi Parka, iznijeti svoje stavove, mišljenja i prijedloge, kako bi zajednički nastavili uspješnu suradnju.

Nacionalni park ‘Krka’ pokrenuo je i novu strategiju na društvenim mrežama, uključivši se, uz postojeći Facebook, i na Twitter digitalnu platformu. Strategija na društvenim mrežama uključuje i povećanje broja stranih korisnika pa je zbog toga engleski postao osnovni jezik komunikacije.

 PARKOVI HRVATSKE

Nadalje, radi bolje prepoznatljivosti svih zaštićenih područja u Hrvatskoj, osam nacionalnih parkova (Brijuna, Kornata, Krke, Mljeta, Paklenice, Plitvičkih jezera, Risnjaka i Sjevernog Velebita) i jedanaest parkova prirode (Biokova, Kopačkog rita, Lastovskog otočja, Lonjskoga polja, Medvednice, Papuka, Telašćice, Učke, Velebita, Vranskog jezera i Žumberka-Samoborskog gorja), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osmislilo je jedinstven vizualni identitet ‘Parkovi Hrvatske’, koji je definiran pravilnikom.

Osnovni znakovi vizualnog identiteta jesu znak koji objedinjuje sva zaštićena područja u Hrvatskoj – krovni znak, s natpisom ‘Parkovi Hrvatske’, i novodizajnirani znak za sve parkove, s natpisom svakog parka na hrvatskom i engleskom jeziku. Znakovi nacionalnih parkova i parkova prirode grafički su izvedeni iz elemenata krovnog znaka i s njime čine jedinstvenu vizualnu cjelinu.

Unutar znakova parkova, koji su izvedeni u dvjema osnovnim bojama, zelenoj za kontinentalne a plavoj za mediteranske parkove, nalazi se figurativni simbol zaštićenog područja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.