JU NP Krka otvara ispostavu u Drnišu

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ za dan 14. studenog, s početkom u 11 sati, najavljuje svečano rezanje vrpce, odnosno otvorenje još jedne svoje ispostave i to u Drnišu. Nova ispostava smještena je u palači Divnić iz 18./19. stoljeća, ujedno i zaštićenom spomeniku kulture, te je najavljuju kao stratešku točku pri valorizaciji uzvodnog dijela Nacionalnog parka i svih lokaliteta na tom području.

150 GODINA TURIZMA

Tako će ispostava JU NP Krka u Drnišu u svom radu objedniti lokalitete poput Roškog slapa, manastira Krka, carskog vidikovca na Manojlovačkim slapovima, vidikovca na slapu Brljanu, arheološkog nalazišta Burnum i arheološke zbirke u Puljanima.

Također, zanimljivo je spomenuti kako se otvaranje spomenute ispostave poklapa s obilježavanjem sto pedeset godina turizma na Roškom slapu, zasigurno, jednom od najpoznatijih slapova krške ljepotice.

-Svi lokaliteti koji se nalaze u turističkoj ponudi NP Krka, njegovi prirodni fenomeni, bogatstvo flore i faune, kulturno- povijesna baština, sve publikacije koje je Ustanova objavila i manifestacije koje je organizirala predstavljeni su u stalnom postavu izložbe na dva kata – poručuju iz JU NP Krka. Naime, palača Divnić u kojoj je smještena drniška ispostava dvokatnica je s prizemljem i visokim potkrovljem.

ZA LOKALNI I REGIONALNI ZNAČAJ

Tako je drniška ispostava prostorno i tematski podijeljena u dvije cjeline, turističko – informativnu i prezenatacijsku, pa se u prizemlju nalaze recepcija i suvenirnica, no mislilo se i na osobe s invaliditetom, te na kat vodi dizalo otvorenog tipa. Također, u ispostavi s nalazi dvorana za predavanja i prezentacije kapaciteta pedesetak osoba, te će taj prostor omogućiti odvijanje različitih zbivanja od lokalnog do regionalnog značaja.

-Važno je naglasiti da pozivamo i sve građane grada Drniša da nam se pridruže na otvorenju jer se, ipak, radi o ispostavi kojom će se i oni, iskreno se nadamo, svakodnevno koristiti – poručila je Katia Župan, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću. Podsjestimo samo još da se nova ispostava nalazi u u Ulici kardinala Alojzija Stepnica na broju 17.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.