KAOS: Zbog nedostatka mjesta za parking, taksisti u Šibeniku parkiraju na – autobusnim peronima!

Taksi prijevoznici i ove godine muku muče em s nelegalnom konkurencijom, em s nedostatkom parking mjesta. Na području grada Šibenika, naime,  trenutno je 40 registriranih taksi prijevoznika, početkom godine izdano je osam novih dozvola, a na tu brojku samo je 15-ak obilježenih parking mjesta za njihove potrebe. Zbog toga su se, govori nam Mate Ćaleta Car registrirani taksist i predsjednik sekcije taksista pri Udruženju obrtnika u Šibeniku,  okrenuli alternativnim parkirališnim mjestima pa pakiraju na – autobusnim peronima.

-Grad izdaje dozvole, a taksistima ne osigurava mjesta za parking, slobodno to napišite. Pa pogledajte samo gdje parkiramo, na peronu autobusnog kolodvora! Moramo zahvaliti Gradskom parkingu što nam je izašao ususret i dozvolio nam da budemo parkirani na peronu jedan i dva, ali žalosno je da sa 40 registriranih taksi prijevoznika u Šibeniku imamo tek 15 mjesta obilježenih za taksiste – ogorčen je Ćaleta Car.

taxi_kolodvor2

taxi_kolodvor1

Osim neadekvatnog mjesta za parking, taksisti se i ove godine bore s ‘crnom’ konkurencijom.

Iako službene brojke govore drugačije, registrirani lokalni taksi prijevoznici uvjeravaju nas kako je situacija po tom pitanju i ovog ljeta katastrofalna.

-Slali smo dopise Ministarstvu prometa, inspekciji, policiji, ali nitko ne reagira. Imamo kolega koji imaju nekoliko taksija ‘na crno’, međutim, nitko ništa ne poduzima – kaže Ćaleta Car. Da se prometna inspekcija nije ‘pretrgla’ kontrolirati ilegalce koji oduzimaju kruh lokalnim prijevoznicima svjedoči podatak kako su od svibnja do kolovoza na području Grada Šibenika provedena tek četiri nadzora i tom prilikom nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

-Pa što su oni radili cijelo ljeto? Nije li sramota da su obavili samo četiri nadzora na našem području – pita se Ćaleta Car. Rutinske kontrole provode i šibenski komunalci, jednu takvu obavili su tijekom

SuperUho festivala, no nepravilnosti nisu pronašli. Iz Grada napominju kako je ranijih godina broj nelegalnih vozača bio znatno veći pa je od 30 uviđaja izdano čak 20 prekršajnih naloga koji se rješavaju na Prekršajnom sudu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.