Katamaran do Žirja vozit će pet minuta sporije

Dana, 11. studenog,  Agencija za obalni linijski pomorski promet zaprimila je dopis od brodara ‘Linijska nacionalna plovidba’ koji je koncesionar na državnoj brzobrodskoj liniji br. 9502. Žirje-Kaprije-Šibenik.

Brodar je dostavio izmijenjeni prijedlog izvansezonskog reda plovidbe za razdoblje od 12. studenog do 31. prosinca ove godine, a  izmjenu plovidbenog reda brodar je zatražio iz razloga što im je služba VTS uputila upozorenje da se ne pridržavaju propisa iz sigurnosti plovidbe vezano uz ograničenje brzine. Vremena isplova iz polaznih luka su ostala ista, ali se vrijeme plovidbe na relaciji Žirje-Kaprije sa 15 minuta promijenilo se na 20 minuta, a vrijeme plovidbe na relaciji Kaprije-Šibenik sa 45 na 55 minuta.

Predloženi izmijenjeni red plovidbe zadovoljava sve kriterije natječajne dokumentacije i ugovora o koncesiji, uključiv plovidbeni red koji je napravljen s VTS službom, poštujući sve propise o smanjenoj brzini opisane Pomorskim peljarom, Naredbom o plovidbi u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom.

Agencija za obalni linijski pomorski promet prihvatila je navedeni zahtjev i izdaje Suglasnost za izmijenjeni red plovidbe za vrijeme od 12.11. do 31.12. 2013.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.