KINO ‘ODEON’: Čeka se 4 milijuna kuna iz Ministarstva kulture

Već godinama se najavljuje projekt uređenja Multimedijalnog centra za mlade u zgradi bivšeg kina Odeon, koji bi trebao biti od iznimno velikog značaja za kulturni život Šibenika. Zasad je šibenska gradska vlast isfinancirala izradu idejnog rješenja autora Lina Jajca, a s realizacijom projekta nije se moglo započeti zbog nedostatka novca. Naime,  Grad Šibenik proteklih godina u svom proračunu nije mogao osigurati sredstva, a nisu se uspjeli pronaći neki drugi izvori financiranja. Ipak, u ‘ovu priču’ napokon je uključeno Ministarstvo kulture, pa je, po svemu sudeći, ovaj projekt šibenske gradske vlasti pred realizacijom.

REDUCIRAN TROŠKOVNIK

– Projekt šibenskog Multimedijalnog centra za mlade apliciran je na natječaj Ministarstva kulture, uz priloženu potrebitu dokumentaciju. Reducirali smo prethodni troškovnik i zatražili smo sredstva u iznosu blizu četiri milijuna kuna, a za osnovno preuređenje zgrade bivšeg kina Odeon u Multimedijalni centar za mlade. Sve su naznake da će sredstva biti odobrena, a čvrsta jamstva dobili smo i od pomoćnice ministrice kulture Vesne Jurić-Bulatović za vrijeme njezina nedavna posjeta Šibeniku, kojom je prilikom i obišla bivše kino Odeon. Dakle, zatražena sredstva zasigurno će se naći u nacrtu državnog proračuna za 2013. godinu. Ako proračun bude usvojen u Saboru, raspisat će se natječaj o javnoj nabavi i radovi u zgradi kina Odeon krenuli bi već početkom iduće godine – kaže Petar Baranović, dogradonačelnik Šibenika i saborski zastupnik HNS-a.

PROSTOR ZA MLADE

Multimedijalni centar, objašnjava Baranović, bit će prostor u kojem će organizirati svi kulturno-glazbeni događaji za mladu populaciju, ali i za ostale građane Šibenika, u kojem će se održavati javni skupovi, konferencije i kongresi, a neće izostati ni filmske projekcije.

– Uglavnom, bit će to prostor opremljen za sve sadržaje koje je do sada gradska vlast organizirala u konferencijskoj dvorani Gradske knjižnice – zaključio je Petar Baranović.

  Ministarstvo: Čekamo novi proračun

– Grad Šibenik prijavio je svoj projekt Multimedijalnog centra za mlade na javni poziv Ministarstva kulture. Natječaj je završio 1. rujna i Vijeća su tek počela s radom. Nakon njihovih stručnih evaluacija, konačne odluke mogu biti donesene nakon usvajanja proračuna za 2013. godinu – kazala je Nataša Petrinjak, glasnogovornica Ministarstva kulture.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.