Kiša na ulice istjerala ‘vojsku’ štakora

Kad vam se u samo nekoliko dana obrati pet čitatelja iz Šibenika s istim problemom, najezdom miševa koji im ove godine konstantno ulaze u stanove i kuće, lako je pretpostaviti da nešto nije u redu. Ove su godine, po svim parametrima, miševi zavladali šibenskim ulicama.

Lako je to provjeriti – brzim obilaskom poljoprivrednih apoteka po gradu, gdje se inače kupuje otrov za miševe, jasno je kako je taj proizvod postao jako tražena roba.

IDE KAO LUDO

– Otrov za miševe ove godine ide ‘kao lud’, svaki dan ga prodamo barem petorici, šestorici mušterija, a znalo se desiti par dana da otrova uopće nemamo. Sad smo se pripremili, naručili smo veće količine, i duplo veće nego prošle godine – kaže prodavačica u Poljo Opskrbi na Autobusnom kolodvoru, a slična je situacija ni u drugim poljoprivrednim apotekama po gradu.

misevi1

Odgovor zašto su miševi ove godine izašli na ulice, te ulaze u stanove potražili smo kod Damira Vrvila, direktora tvrtke AS EKO, koja ima potpisan ugovor s Gradom Šibenikom kao službeni gradski deratizator.

– Znam da ove godine ima više miševa po ulicama, ali ih je zapravo isto kao i prošlih godina, samo ih obilne kiše tjeraju iz njihovih rupa i čini se da ih je više. Kod nas nema tako drastičnih slučajeva kao u Splitu prije par dana, na rivi je u moru plutalo na tisuće pantagana nakon velike kiše – kaže Damir Vrvilo.

Njegova tvrtka je i ove godine poduzela sve što i ranijih godina, otrovni mamci su bačeni na mnogo mjesta po gradu, postoji proljetna i jesenska deratizacija.

– Kad god nas građani zovu da imaju problema s glodavcima, izađemo teren i bacimo mamce. Samo ljudi zaboravljaju da to smijemo raditi samo na javnim površinama, ne možete nas zvati da bacimo otrov na privatnu parcelu. Ima tu još problema, građani uopće ne znaju da sve zgrade pod upravom tvrtke Birostan imaju svoju deratizatorsku firmu, i to iz Zadra – kaže Damir Vrvilo.

ALJKAVI BIROSTAN

Kako Birostan pod održavanjem drži skoro 80 posto zgrada u Šibeniku, možda i tu leži problem, budući da je nepoznato koliko često zadarska tvrtka na terenu vrši deratizaciju.

– Mi ćemo i na jesen baciti otrovne mamce po cijelom gradu, iskreno mislim da miševa i štakora nema više nego li lanjskih godina, ali ovo čudno vrijeme ne ide nam na ruku, pa ni po pitanju glodavaca – kaže Damir Vrvilo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.