Klaunovidoktori vraćaju osmjeh bolesnoj djeci

Udruga Crveni nosevi – Klaunovidoktori, međunarodna je organizacija koja u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine, u suradnji s Međunarodnim dječjim festivalom dolazi u Šibenik. Nekoliko klaunovadoktora obići će Dječji odjel Opće bolnice Šibenik, u pratnji predsjednice, umjetničkog direktora i direktorice Crvenih noseva, a pridružit će im se i predstavnici Grada, Turističke zajednice i MDF-a. Posjet je predviđen za četvrtak, 20. lipnja, u 11 sati.

 U Murteru se od 18. do 21. srpnja održava Međunarodni kamp Crvenih noseva. Dolazi 170 klaunova i administrativnog osoblja iz deset partnerskih organizacija udruge Red Noses Clowndoctors International. Tijekom četiri dana kampa sudjelovat će na umjetničkim i stručnim radionicama vezanim uz aktivnosti za bolesne i nemoćne u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Radionicama, predavanjima i razmjenom iskustava sudionici će učiti i zajedničkim zaključcima napraviti korak dalje u profesionalnom razvoju ove djelatnosti.

 U petak 21. lipnja, s početkom u 11 sati, 150 klaunovadoktora doplovit će brodom na šibensku rivu i održati paradu kroz grad kako bi sve građane, a posebice djecu, razveselili svojim klaunovskim gegovima, glazbom, pjesmom i cirkuskim vještinama. 

Crveni nosevi – Klaunovidoktori udruga je koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama. Klaunovidoktori posebno su educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klaunoterapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Trenutno u Hrvatskoj djeluje 9 klaunovadoktora, koji svaki tjedan posjećuju bolnice u Zagrebu, jednom mjesečno dječju bolnicu u Rijeci, te povremeno dječje bolnice u ostalim gradovima diljem Hrvatske. Klaunovidoktori svojim gegovima unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im svijet igre, smijeha i radosti. Klaunovidoktori su od početka svojih posjeta bolnicama u listopadu 2010. ostvarili više od 330 posjeta kako bi donijeli osmijeh na lica 20.000 bolesne djece.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.