Kod zubara bez straha!

‘Zdravlje zubi’ naziv je projekta Dječjeg vrtića ‘Žižula Meterize’ na kojemu su sa svojim mališanima proteklih mjesec dana radile odgajateljice Kristina i Danijela. U sklopu ovog projekta u srijedu su mališani ovog šibenskog dječjeg vrtića predvođeni svojim tetama posjetili i ‘Polikliniku Dubravica’ u Vodicama, u vlasništvu vrsnog stomatologa Ivice Dubravice.

Šibenski mališani razgledali su ordinacije i zubotehnički laboratorij te su u razgovorima s doktorima i osobljem ‘Poliklinike Dubravica’ imali priliku saznati o važnosti higijene i pravovremenog odlaska stomatologu.

UPOZNALI STOMATOLOŠKU STOLICU

– Djeca su odlično prihvatila ovaj posjet našoj Poliklinici. Većinu njih doktori su i pregledali, pa su tako mogli vidjeti i isprobati kako funkcionira stomatološka stolica te ostali aparati i instrumenti – kazala je Katarina Dubravica, vlasnikova supruga i voditeljica marketinga vodičke ‘Poliklinike’.
Po riječima odgajateljica Kristine i Danijele, cilj ovog njihovog projekta bilo je ukazivanje na važnost prevencije oralne higijene kod djece, te poticanje roditelja da djecu od najranije dobi dovode u ordinaciju te da surađuju s djetetom u prevladavanju straha od stomatologa.


-Na ovaj način željeli smo djeci pokazati jedan drugačiji pristup kod samog popravka zubi, a s ciljem da dijete izgubi strah od stomatologa i popravka zubi. Nadam se da smo realizacijom ovog projekta napravili veliki iskorak u tom smjeru – dodala je teta Kristina.

IGROKAZ O POKVARENOM ZUBU

Inače, iz zahvalnosti prema osoblju ‘Poliklinike Dubravica’, mališani ‘Žižule’ uprizorili su igrokaz o pokvarenom zubu, a osoblje Poliklinike uzvratilo je diplomama za hrabrost i prigodnim poklonima.

 

Ostatak fotopriče naših mališana pogledajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.