Komunalci u Žaboriću ustrijelili lisicu zbog sumnje da je zaražena bjesnoćom

Djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, u pratnji šibenskih policajca, ustrijelili su jutros lisicu koja je posljednjih nekoliko dana uznemiravala mještane Žaborića. Predsjednik MO Žaborić Krste Grandeš kazao nam je kako je njega o svemu obavijestila gospođa koja je životinju primijetila ispred dvorišta svoje kuće na pješčanoj plaži.

– Nazvao sam komunalni odjel te su oni odlučili reagirati – kazao je Grandeš. Šibenski komunalci na teren su izašli s lovcima Lovačkog društva Šibenik, a lisicu su zatekli na navedenom mjestu ispred kuće na pješčanoj plaži te je odstrijelili. Prema riječima lovca Marka Papka iz LD Šibenik, riječ je o liscu koji, prema njegovim pretpostavkama, nije bio bijesan.

ŽIVOTINJA SE IGRALA S MAČKAMA

– Gospođa mi je rekla da je primIjetila kako se životinja približila mačkama te se s njima igrala. Nas je nazvao predsjednik Lovačkog društva kojeg je pak obavijestila inspektorica veterinarske stanice te smo zamoljeni da lisca odstrijelimo. Ono što sam primijetio jest da se radi o lijepoj, zdravoj životinji, a zašto je zašla u selo ne mogu vam reći – prepričao nam je Papak.

Ipak, kako bi se spriječile sve mogućnosti napada na ljude i izbjeglo dovođenje ljudskih života u opasnost od širenja bjesnoće Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika odlučio je odmah djelovati.

– Njena lešina prebačena je na Veterinarski zavod u Splitu gdje će nakon analize biti poznato je li životinja bila zaražena bjesnoćom – priopćeno je iz šibenske Gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.