Kontroverzni Željko Maglov lagao o smrti branitelja te njegovoj obitelj omogućio povlastice od tri milijuna kuna?

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Splita kojeg sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti.

Kriminalisti su utvrdili kako je dotični, kao zapovjednik ratne postrojbe Ministarstva obrane, krajem 1996. godine koristeći svoj položaj izdao neosnovanu potvrdu o stradavanju pripadnika MORH-a sa područja Šibensko-kninske županije na bojištu, iako je znao da je isti stradao u prometnoj nesreći izvan dužnosti. Na taj način obitelj stradalog je bez osnova oštetila državni proračun u vrijednosti od gotovo tri milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičenik je Željko Maglov, kontroverzni umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, ranije osuđivan zbog zlouporabe droge te krijumčarenja ulja, šećera i automobila preko državne granice s  Bosnom i Hercegovinom 1997. godine. Maglov je optužen i za ratni zločin nad civilima u šibenskom zatvoru Kuline.

Protiv Maglova je podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.