Korak bliže sigurnijem prometu: Objavljen poziv na nadmetanje za radove na rekonstrukciji čvora Meterize

Hrvatske ceste objavile su poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji čvora Meterize, čime je Šibenik korak bliže sigurnijoj i boljoj prometnoj regulaciji.

Rok za dostavu ponuda je 25. studenog 2014., dok je procijenjena vrijednost nabave 16,5 milijuna kuna.

‘Zahvaljujem predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Edi Kosu i njegovim suradnicima koji su uvidjeli važnost rješavanja ključnih šibenskih prometnih čvorova, odnosno ulaza u grad. Građevinski početak realizacije raskrižja Meterize bit će još jedan vidljiv dokaz kako argumentirani pristup i upornost otvaraju mnoga vrata’, kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika zadužen za prometnu infrastrukturu.

Ovo križanje državnih cesta D8 i D33 s gradskim ulicama dulje vrijeme predstavlja crnu prometnu točku. Županijska uprava za ceste je još prije 5 godina pripremila projektnu dokumentaciju, a Grad Šibenik je sredinom ove godine, u ime Hrvatskih cesta i u rekordnom roku, riješio sve imovinsko-pravne probleme s vlasnicima nekretnina koje su u obuhvatu projekta i kojima je isplaćena pravična naknada utvrđena sudskim vještvom. Isto tako je Grad Šibenik na Hrvatske ceste prenio pravo vlasništva svojih nekretnina koje ulaze u obuhvat projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.