Kreativni dani Fausta Vrančića na Prviću – prilika za mlade kreativce!

U Prvić Luci od 5. do 8. listopada po prvi puta će se održati susret kreativaca, pustolova, ovisnika o adrenalinu, otočana, usputnih prolaznika i rijetkih turista na Kreativnim danima Fausta Vrančića

Manifestacija Kreativni dani Fausta Vrančića obuhvaća niz radionica koje će voditi domaći i međunarodni stručnjaci. Ideja manifestacije potiče iz činjenice da je u mjesnoj crkvi sela Prvić Luka sahranjen jedan od najvažnijih hrvatskih konstruktora i tehničkih pisaca, Faust Vrančić, u čiju je čast u rujnu 2012. godine na otoku otvoren i Memorijalni centar Faust Vrančić. Kreativni dani Fausta Vrančića zamišljeni su kako bi približili urbani način života otočkom stanovništvu te time život na otoku učinila zanimljivim i nakon turističke sezone. S druge strane, ova će manifestacija i urbanoj populaciji približiti svakodnevnicu života na otoku kroz specifični oblik turizma. Manifestacija se održava u organizaciji Hotela Maestral, Udruge Otok i Memorijalnog centra Faust Vrančić, te ima potporu Hrvatske turističke zajednice.

KDFV4 obra

Želja organizatora je omogućiti mladim kreativcima da se povežu i razmjenjuju svoje ideje, razvijaju svoj kreativni duh, kulturni turizam u postsezoni na otoku Prviću. Neki od izlagača na ovoj manifestaciji su Christian Bushill, direktor AIR+Art festivala, Srećko Vukov, predsjednik Pustolovno ekološke udruge AktivNatura, Aleksandra Nina Knežević, dizajnerica i umjetnica iz Sarajeva i Vladko Fras, inovativni poduzetnik i pokratač startup projekta Drive Angel. Osim adrenalinskih radionica, puštanja zmajeva, koncerta iznenađenja, izložba i sadnje maslina, na manifestaciji će se održati i okrugli stol «Kreativni otok» sa ciljem poticanja dijaloga između sudionika manifestacije i poticanja održivog razvoja otoka Prvića, ali i okolnih otoka koje prati problematika kratke turističke sezone.

Detaljan raspored događanja možete pogledati na Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/kreativnidanifv. Organizatori poručuju kako je ovaj događaj otvoren za sve te pozivaju zainteresirane da posjete manifestaciju kako bi se zabavili, stekli korisna znanja i vještine i oživili otok Prvić i u doba jeseni.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.