Krvavi Mjesec i Bog rata zavladat će nebeskim svodom u noći 8. listopada

Jedna od prvih stvari koje naučite kao dijete o noćnom nebu, osim gdje na nebeskom svodu posutom zvijezdama pronaći Malog i Velikog medvjeda, je i to da crveni Mjesec upozorava da će se sutradan, negdje u svijetu prolijevati krv, odnosno bit će rata.

U prvoj polovici tekuće godine, točnije 15. travnja, svjedočili smo prvom od ukupno četiri prizora potpune pomrčine Mjeseca koliko ih je najavljeno za razdoblje 2014. – 2015. godine. Zadnji u ovoj godini očekuje se sutra, 8. listopada.

Taj laicima i znanstvenicima/astronomima prekrasan prizor Krvavog Mjeseca, neke plaši. Evo zašto.

KRVAVI MJESEC I BOG RATA

Lunarne eklipse ili Mjesečeva pomrčina događaju se kada se poravnaju Sunce, Zemlja i Mjesec na način da Zemljina sjena pada i prekriva Mjesec, odnosno pomrači ga. Krvavi Mjesec crvenu boju duguje prelamanju sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu, a isto se zbiva i pri zalasku Sunca koje se crveni baš kao Mjesec za vrijeme pomrčine.

Osim pomrčine Mjeseca, na nebu će biti vidljiv i Bog rata, Crveni planet ili Mars.

Pojedini kršćani vjeruju da je pojava četiri Krvava Mjeseca povezana s biblijskim proročanstvom o smaku svijeta, te strahuju već od sredine travnja ove godine da je pred nama početak kraja, odnosnood apokalipse. Opravdanje za svoj strah pronalaze u pisanim riječima u Otkrivenju 6:12:

‘I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i Sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i Mjesec posta kao krv’.

ZORA SMAKA SVIJETA ILI …?

U zadnjih petsto godina, čovječanstvo je svjedočilo trima tetradama, kako se još naziva pojava Četiri krvava Mjeseca. Prva je zabilježena 1493. (španjolska inkvizicija potjerala je Židove), druga je bila 1949. (kada je uspostavljen Izrael), te treća 1967. (vrijeme šestodnevnog arapsko – izraelskog rata). Što će obilježiti četvrtu tetradu, još ćemo vidjeti.

Nadalje, prema Amerikancu Johnu Hageeu, autoru knjige ‘Četiri krvava Mjeseca: Nešto će se promijeniti’, znakovito je što se ove četiri pomrčine poklapaju sa židovskim blagdanima:

15. travnja 2014. – Pasha – 8. travnja 2015.

8. listopada 2014. – Sukot – 28. rujna 2015.

Nažalost, zadnja ovogodišnja pomrčina Mjeseca neće biti vidljiva iz Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.