Kvalifikacijska utakmica U-19 reprezentacija Hrvatske i Turske igrat će se u Šibeniku

Stadion na Šubićevcu ugostit će 12. listopada U-19 reprezentacije Hrvatske i Turske. Riječ je o kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Grčkoj, a spomenuta utakmica ‘mini vatrenih’ prva je neke mlade nacionalne selekcije u Šibeniku još od 2000. godine, kada su snage na Šubićevcu odmjerili Hrvatska i Španjolska.

– Još od kada sam preuzeo funkciju direktora HNK Šibenik izrazio sam želju da na našem stadionu ugostimo mladu nacionalnu selekciju, i eto, sada su se, nakon niza razgovora s odgovornima u HNS-u stvorili uvjeti za to. Pri tom je jednu od ključnih uloga odigrao dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić – kazao je Novica Ljubičić na današnjoj konferenciji za novinare.

hnk_grad_sibenik1

– Inzistirali smo baš na utakmici s Turskom, najviše zbog turskih investitora u Šibeniku. Uvjeren sam kako će to biti pravi nogometni spektakl, a mi dobri domaćini – istaknuo je direktor šibenskog trećeligaša.

S obzirom na važnost događaja novinarima se obratio i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.

– Ovo je još jedan dokaz da Šibenik nije zaboravljen kao nogometni centar. Za to je izuzetno važno imati svoje ljude u HNS-u i vjerujem kako je ova utakmica samo prva u nizu, da će naš grad biti domaćin još takvih utakmica – kazao je gradonačelnik.

Kažimo kako su osim Turske, u skupini s Hrvatskom i Estonija i Island, preko kojih će ‘mini vatreni’ tražiti prolazak u elitno kolo kvalifikacija za završnicu u Grčkoj. Možda će se odlučujući bodovi za to tražiti upravo na Šubićevcu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.