Lepur: Prešaonica ne radi već tri tjedna, a Valjaonica s pola kapaciteta

Predsjednik Uprave TPP-a i TVP-a u TLM-u, Branimir Lepur osvrnuo se danas, uoči sjednice Županijske gospodarske komore, na teško stanje u kojem se ta dva šibenska proizvodna pogona nalaze.

-Valjaonica radi s 50 posto kapaciteta, a Prešaonica tri tjedna uopće ne radi. Radnicima je zadnja plaća isplaćena 15. listopada za kolovoz – kazao je novinarima Branimir Lepur. Problem je, kako kaže, što 30 posto sirovine nabavljaju iz Mostara, a ostalo iz Grčke i Rumunjske. Ranije je TLM, naime, imao mogućnost odgode plaćanja od 60 dana u Mostaru, no susjedi sada traže avansno plaćanje zbog problema u kojima su se našli, a isto traže Grci i Rumunji.

TLM- prešaonica

-E sada tu fali nekih 10 milijuna eura da bi Prešaonica i Valjaonica radili kako treba. Jadranska banka ne može sama toliko sredstava kreditirati, pa ćemo se obratiti i drugim bankama da se to riješi. TLM ima potencijala da proizvodi preko 80 tisuća tona godišnje što bi značilo dobro poslovanje, ali nedostaje nam sirovina – napominje Lepur. Kazao je kako TLM ima 72 milijuna kuna duga, a koji će na sebe preuzeti Zagreb Montaža, inače vlasnik Adriala – dijela TLM-ova holdinga.

-Adrialu, odnosno Zagreb Montaži, tada će pripasti teren gdje su srušene hale Elektrolize te sve druge zgrade u kojima se ništa ne proizvodi – ističe Lepur.

Novinarima je kazao kako u slučaju TVP-a i TPP-a nije isključena niti predstečajna nagodba jer, napominje, ima dosta tvrtki koje nakon prestečajne nagodbe uredno posluje stoga je, zaključuje Lepur, ne bi trebalo smatrati nečim negativnim.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.