LJETO JE, DRAGOCJENE TEKUĆINE NIKAD DOSTA: Od ponedjeljka kreću akcije darivanja krvi u Šibeniku

Budući da se zahuktavanjem turističke sezone povećao broj stanovnika na našem području, bolnicama raste potreba za dovoljnim količinama krvi.  Zvono za alarm zbog nedovoljnih količina krvi gotovo svakog ljeta zazvoni u KBC-u Split koja, odnedavno, ovom dragocjenom tekućinom opskrbljuje šibensku i kninsku bolnicu. Zasada je situacija dobra, no zlu ne trebalo, djelatnici Crvenog križa u Šibeniku i Kninu prikupljat će krv i tijekom kolovoza. Pozivaju stoga sve redovite, ali i nove darivatelje da im se pridruže i daruju krv te tako spase nečiji život.

-Možemo biti zadovoljni odazivom ljudi tijekom svih naših akcija dobrovoljnih darivatelja, a ponosni smo jer imamo puno više novih darivatelja nego lani. Znate i sami, vrijeme je turističke sezone, sve je više turista, događaju se nezgode i zaliha krvi nikad dosta. U splitskoj bolnici uvijek je bio problem s nedostatkom krvi, no zasada je sve u redu – govori nam Lina Gregov iz šibenskog Crvenog križa.

Akcija darivanja krvi u Šibeniku će započeti u ponedjeljak 11. kolovoza u prostorima Crvenog križa od 9 do 14.30 sati, u Vodicama u prostorima DDK Vodice u srijedu 13. Kolovoza od 8 do 11 sati, u prostorijama policijskog DDK u Mandalini u četvrtak 14. kolovoza od 9 do 14 sati, a istog dana darivat će se krvi i u šibenskom Crvenom križu od 12.30 do 14.30 sati.

Kažimo kako će se dvanaesta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Knin održati u utorak, 12. kolovoza od 8 do 13 sati u njihovim prostorijama u Ulici Filipa Grabovca broj 1.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.