Loza: Vidović i Šakić su simpatizeri kneza Potemkina

Predstavnici nestranačke udruge ‘Loza’ Tanja Radić Lakoš i Mario Kovač osvrnuli su se danas na posljednje izjave šibenskih gradskih čelnika u medijima. Intervju dogradonačelnika Frana Vidovića za portal Danas.hr nazvali su ‘posljednjom fazom izgradnje Potemkinovih sela’ koja je prevršila svaku mjeru.

NI RIJEČI O HIPOTECI

– Vidović je u travnju za Šibenski tjednik kazao kako će očistiti teren bivšeg TEF-a te za šest mjeseci skinuti hipoteku s tog područja. To je vrijeme isteklo, ne reagiraju mediji, političari, šuti i javnost. Onda dogradonačelnik 25. listopada za portal Danas.hr  dolazi s novim izjavama iz kojih čitatelji mogu shvatiti da su Šibenčani nezahvalni mangupi – poručio je Kovač zamjerajući gradskoj vlasti jer nisu izvijestili zašto hipoteka i dalje pritišće zemljište TEF-a.

– Direktor TEF-a Krešimir Šakić pak u najnovijoj izjavi za Slobodnu dalmaciju kazuje kako Vlada nema vremena za rješavanje sudbine TEF-a, ali ima političku volju – parafrazirao je Kovač njegov medijski istup.

– Zašto onda davati građanima Šibenika lažna obećanja ako Vlada za nas nema vremena – pita se član ‘Loze’ te je i Vidovića i Šakića nazvao ‘simpatizerima kneza Potemkina’.

KONSENZUS OKO KLJUČNIH PROJEKATA

Tanja Radić Lakoš je, s druge strane, predložila da se oko tri ili četiri ključna razvojna projekta (industrijalizacija na Podima i priključenje zone na kolektor, valorizacija zemljišta TEF-a te održivi razvoj otoka), koja moraju pisati u Strategiji grada Šibenika, mora postojati konsenzus svih šibenskih političkih opcija.

– Na taj način postigli bi da, kada istekne mandat nekoj opciji, građani točno znaju što se napravilo, a što nije, odnosno da se nakon četiri godine konsenzusom može kazati je li vlast bila uspješna ili nije. A ne da se govori ‘mi smo uspješni jer smo izravnali 100 metara obale TEF-a i jer mislimo izgraditi kolektor’ – pojasnio je Kovač.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.