Lokalni političari o presudi Radimiru Čačiću

Na odluku mađarskog suda po kojoj je Radimir Čačić osuđen na 11 mjesci kazne zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, reagirali su danas i šibenski političari.

BARA: PRIČEKAT ĆU PREMIJEROVU ODLUKU

Predsjednica šibensko-kninskog SDP-a Anita Bara poslala nam je pisano priopćenje u kojem navodi:

-Smatram da je neprimjereno komentirati drugostupanjsku presudu prvom potpredsjedniku Vlade, Radimiru Čačiću. Kako je riječ o presudi koja se tiče njega kao privatne osobe, a koja će imati za posljedicu i njegovu odluku o vlastitoj političkoj sudbini pričekat ću njegovu odluku i odluku premijera te odluku stranke, čiji je predsjednik. Bez tih pretpostavki nemam elemenata za prosudbu već samo za nagađanje, a to bi bilo ljudski i politički neodgovorno – poručuje Bara.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa predsjednikom šibenskog GO-a SDP-a Frankom Vidovićem no on na naše pozive nije odgovarao.

HSP-ova Goran Grguričina prvi smo obavijestili o Čačićevoj zatvorskoj kazni budući da se nalazi na Žirju u branju maslina.

– Ovo nije dobro za Hrvatsku, ali je dobro za pravo i pravdu. Kako će sada Vlada funkcionirati bez prvog potpredsjednika zaista ne znam. Vjerojatno će lutati još više. Gospodarstvo će čučnuti, a ono malo što je valjalo otići će u dim – Grguričinov je komentar. Na pitanje hoće li nova situacija narušiti odnose između kukuriku partnera, odgovara:

– Dapače, mislim da će se odnosi stabilizirati. Čačića sam doživljavao kao jedan remetilački faktor stoga bi SDP sada mogao preuzeti kormilo – zaključuje.

PAUK: SRLJALI SU KAO GUSKE U MAGLI

Lider nestranačke udruge ‘Loza’ Ivica Ledenko očekuje da Čačić da ostavku na svim svojim funkcijama, a isto očekuju i šibenski HDZ-ovci.

– Vlada će se s ovom situacijom morati ozbiljno pozabaviti. Prema našim zakonima, s kaznom zatvora od šest mjeseci prestaju sve dužnosti te će se Čačić morati suočiti s tom odgovornosti – kazao nam je predsjednik šibenskog GO HDZ-a Goran Pauk. Cijela javnost upozoravala je na ovaj slučaj, nastavlja Pauk, stoga je ovo sve skupa jedan šlamperaj koji pokazuje da su vladajući srljali kao ‘guske u magli’.

Članovi Čačićeve stranke danas su bili BEZ KOMENTARA.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.