Loša vijest za ljubitelje Nutelle

PROIZVOĐAČI čokolade i ljubitelji čokoladnih proizvoda s lješnjakom, koji uključuju i mnogima omiljenu slasticu Nutellu, trebali bi se pripremiti za mogući rast cijena.

Naime, nakon što je loše vrijeme uništilo usjeve lješnjaka u Turskoj, gdje se odvija 70 posto svjetske proizvodnje lješnjaka, cijena ovih orašastih plodova porasla je za vrtoglavih 60 posto.

Iz turske industrije poručuju kako će prikupiti samo 540 tisuća od planiranih 800 tisuća tona lješnjaka.

Uz cijenu kakaovca koja je također u porastu, proizvođači čokoladnih slastica su više nego nezadovoljni jer to će se bez ikakve sumnje odraziti i na cijenu njihovih proizvoda.

Ferrero, proizvođač popularnog namaza od čokolada i lješnjaka Nutella, jedan je od najvećih kupaca lješnjaka u svijetu (oko 25% svjetskih zaliha završava upravo kod njih), ali do danas još uvijek nisu komentirali hoće li se ova situacija i kako odraziti na cijenu Nutelle.

Doduše, neki smatraju da Ferrero neće previše izgubiti jer nedavno su kupili kompaniju Oltan koja je najveći proizvođač lješnjaka u Turskoj.

IZVOR: index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.