Lučka kapetanija jučer u šibenskom akvatoriju spašavala jedrilicu i jahtu

Ilustracija/Arhiva

Tijekom jučerašnjega dana Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru koordinirala je dvije akcije spašavanja plovila od nasukavanja. Prvi poziv u pomoć zaprimljen je jučer u 12.10 sati posredstvom Obalne radio postaje Split od posade jedrilice naziva „Mala“ u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, na kojoj je plovilo pet članova posade, svi češki državljani.

Jedrilica je ostala bez pogona na poziciji kod otoka Zlarina te ih je vjetar nosio prema obali, stoga je u akciju spašavanja Središnjica angažirala plovilo Lučke kapetanije Šibenik, čiji djelatnici su jedrilicu sa češkom posadom ubrzo pronašli neozlijeđene i prevezli ih do zlarinske marine, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva. 

Drugi poziv u pomoć Središnjica je zaprimila jučer u 13.10 sati od posade motorne jahte naziva „New Dream“, talijanske zastave, dužine 12,5 metara sa sedam članova posade, svi Talijani, koji su ostali bez pogona na poziciji u sredini šibenskoga kanala, na plovnom putu, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik.

Zbog straha od nasukavanja talijanska posada prekrcala se na brodski tender na kojemu su se održali do dolaska djelatnika šibenske Kapetanije, koji su talijansku jahtu uzeli u tegalj do obližnje marine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.