Mali balun i Mimohod sjećanja povodom pete godišnjice Kornatske tragedije

Za nešto više od tjedan dana obilježava se peta godišnjica stradavanja 12 vatrogasaca na Kornatu. Obljetnica sjećanja na tragično preminule u Vodicama počinje već ovog vikenda petim revijalnim malonogometnim turnirom ‘Ovo nije kraj’ ispred osnovne škole. Finale turnira se igra u nedjelju, 26. kolovoza na Trgu hrvatskih mučenika koju će otvoriti jedini preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lučić. Priprema se i prigodna koreografija u suradnji sa onima koji su na poseban način povezani sa stradalima te vodičkom torcidom koja je od prve godine jedna od pokretača prisjećanja na naše prijatelje, kazuju organizatori vodičkog MNK ‘Heroji 2007’.

Peta godišnjica obilježit će se u četvrtak, 30. kolovoza odlaskom na Kornat te polaganjem vijenaca pred križevima stradalih. Brod iz Vodica kraće u 7.30 sati, a sve rezervacije mogu se vršiti u DVD Vodice.

Mimohod sjećanja u organizaciji DVD-a Vodice održat će se u nedjelju 02. rujna u 17.00 sati
Mimohod kreće od spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, preko rive, do vodičkog gumna na kojem je kratka ceremonija uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, potom se nastavlja Ulicom Prvomajska prema parku do novog spomenika. Nakon toga mimohod se nastavlja do vodičkog groblja gdje je predviđena molitva uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grobove vatrogasaca.

U Kornatskoj tragediji 30. kolovoza 2007. godine živote je izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.