Mangan Rules napokon klub i s novom glazbenom ponudom

S adresom u Crnici (Šibenik), smješten kraj nogometnog igrališta, dovoljno daleko od nastanjenih domova, nekoć caffe bar Mangan Rules ulazu u jesensko – zimsku sezonu u nešto drugačijem, dugo priželjkivanom ‘ruhu’. Riječ je o novitetu koji će se posebno svidjeti ljubiteljima elektronske glazbe, ali i svima ostalima koji žele programski smislenije i kvalitetnije izlaske vikendom. Naime, nekoć caffe bar Mangan Rules odsad slobodno nazivajte klubom.

Klub Mangan Rules već sutra sprema glazbenu poslasticu, svojevrsno slavlje nove ‘titule’, a program počinje već u 22 sata, te će potrajati do ranih jutarnjih sati jer kao klub Mangan Rules odsad ima dozvolu svoje posjetitelje držati budnima do 5 sati ujutro. Sasvim dovoljan razlog za slavlje, a za detalje pitali smo Dragu Raka aka DJ KeC zaduženog za planiranje i provedbu nove programske sheme.

KVALITETNIJI NOĆNI ŽIVOT

-Što se tiče preuzimanja Mangana, nisam ga preuzeo, naglašavam, ne radi se o preuzimanju, već mi je ponuđeno da se brinem o programu i ponudi kluba koji se mogu dati ovdašnjem pučanstvu našeg malog ‘smišnog’ grada. Ideja je nastala ovo ljeto kad se sadašnji voditelj našao na nekoliko mojih gaža. Pozvao me na razgovor da mi iznese svoje ideje i koncept njegove vizije kluba – prisjeća se Rak, te nastavlja:

– U cijeloj priči pitao me jesam li voljan pozabaviti se i pomoći mu oko organizacije večeri o kojima sada pričamo – zaključuje Rak koji je, ujedno, jedan od izvođača koji će puštati glazbu već sutra na prvoj od niza planiranih subotnjih programa u Manganu. Kako nam kaže, program koji su zamislili ne odudara mnogo od svega dosad viđenog u gradu jer, prema Rakovim riječima, u gradu više ništa nije novo, već je njihova ideja, želja proširiti ponudu noćnog života u Šibeniku.

– Naša ciljana publika su svi ljudi željni zabave, te smo sigurni kako ćemo svima ponuditi ponešto, naravno, osim cajka, turbo folka i narodne glazbe. Bit će tu elektronske, klubske, domaće glazbe, te izvođača uživo koji neće svirati ono što se dosad čulo, već jedan novi tip glazbe koji sve više izlazi na današnju scenu – obrazlaže.

Dakle, Mangan Rules kao klub ima i novo radno vrijeme (od 22 do 05 sati), no naglašavaju da će ulaz na većinu programa biti besplatan, osim kada bude riječ o gostovanjima nešto ‘razvikanijih’ imena. No i tada će cijena ulaznice biti simbolična, te bi prema prvim navodima trebala iznositi između 10,00 i 30,00 kuna.

-To je kako bismo kao organizatori uspjeli pokriti barem dio tih skupljih organizacijskih troškova jer, kao što znamo, samo od zarade na piću ne može se pokriti veće gostovanje. Nastojat ćemo da takvih gostovanja bude, ako ne dva puta mjesečno, onda barem jednom – iskren je šibenski DJ i, po novom, event menadžer crničkog glazbenog kluba.

NIMALO LOŠ POČETAK

Dečki iz Mangana ne daju se omesti, te se ne boje previše priča o buci i susjedima. Dapače. Evo što kažu na tu temu.

– Ne znam imamo li mnogo susjeda oko nas, ali naravno da ćemo o tome obvezno voditi brigu. Jer, kako kažu, uspjeh poslovanja jednog kluba su i sami susjedi s kojima moraš biti u dobrim odnosima kako se ne bi dogodilo ono što već jako dobro svi znamo – govori nam Rak.

Dobra vijest je i ta da Mangan Rules neće samo ponuditi novu glazbenu shemu za nadolazeću sezonu, već su otvoreni za suradnju, te pozivaju sve zainteresirane glazbenike (DJ-e, bendove…) koji se vide u prostoru Mangana u Crnici i željeli bi sudjelovati u programu da im se jave i pošalju svoje uratke na E-mail kec_dj@yahoo.com. Kažu da žele svima dati šansu da se predstave publici jer na prvom mjestu ionako je zabava, a tek potom zarada.

Kako im je krenulo, moguće je da će nova glazbena imena čekati u redu, jer već ove subote, dakle sutra, 13. Rujna, glazbu puštaju DJ KeC, Lawrence K, Santiago Batacosta, te Omega Drive, dok će u subotu, 20. Rujna, u klubu Mangan Rules gostovati veliki DJ Pero FullHouse uz support DJ-eve KeC, Driver i Santiago Batacosta.

Priznat ćete – nimalo loš početak jednog kluba.

 

Foto izvor: Facebook stranica Caffe Bar Magan Rules

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.