Matea Jelić: Taekwondo je bio ljubav na prvi pogled

Mladu Kninjanku Mateu Jelić članicu taekwondo kluba Knin, koja se titulom svjetske prvakinje okitila prije mjesec dana u Tajvanu, jutros je u svojem uredu primio župan Goran Pauk. Matea je zlato osvojila u kategoriji do 63 kilograma te je time nastavila čudesan niz u kojem dvije godine nije izgubila borbu. Tri dana ranije nego što je postala svjetska prvakinja, izborila je odlazak na Olimpijske igre mladih koje će se održati u Kini sredinom kolovoza ove godine. Svojom dominacijom na Tajvanu, Matea je proglašena i najboljom juniorkom svijeta. Pauk je u ime županije uručio Matei zahvalnicu i nagradu od 5 tisuća kuna.

matea-jelic-zupan2

-Drago nam je da u županiji imamo vrhunske sportaše kao što je Matea. Ovom prilikom želimo čestitati Matei, kao i njezinom klubu na ostvareno rezultatu-čestitkama koje stižu sa svih strana pridružio se i župan.

Uz Mateu, primanju je prisustvovao i njezin trener Dragan Pinjuh koji je ponosno kazao kako je njegova natjecateljica ‘pomela’ konkurenciju.

matea-jelic-zupan4

Matea je inače učenica drugog razreda Srednje škole Lovre Montija u Kninu, a kako nam je i sama kazala zahvalna je svim svojim profesorima koji su pokazali razumijevanje za njezine sportske obveze. Nakon primanja kod župana, kratko smo porazgovarali s Mateom koja nam je priznala kako joj je lakše odraditi sve treninge i natjecanja, nego pozirati pred objektivima kao i odgovarati na novinarska pitanja, no ubrzo se opustila.

medalje-matea-jelic

-Taekwondom se bavim već devet godina, na početku to je bila sama zabava, no nakon prvog natjecanja to je bila ljubav na prvi pogled. Od tada ne mogu zamisliti dan bez treninga, istina ponekad društveni život pati zbog toga, no sve se to zaboravi kada pobjede i rezultati dođu. Velika potpora su mi klupske kolege, treneri, obitelj, kao i kolega Stipe, koji je duže od mene u ovom sportu i koji je već ostvario velike rezultate i uvijek mi može pomoći te prenijeti svoja znanja i vještine-kazala je simpatična Matea.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.