Matija Blaće ponovno izabran za predsjednika Studenskog zbora

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Studentskog zbora koju je odlukom sazvala v.d. dekanica Veleučilišta u Šibeniku Anita Grubišić izabran je Predsjednik Studentskog zbora. Utvrđeno je da šest prisutnih članova Studentskog zbora ima pravo glasa.

Samo jedan kandidat je predao prijavu, te je nakon tajnog glasanja za Predsjednika Studenskog zbora Veleučilišta u Šibeniku sa 5 glasova za i jednim nevažećim glasačkim listićem ponovno izabran Matija Blaće.

PONIŠTENI IZBORI

Podsjetimo, prošlog tjedna za novu predsjednicu Studentskog zbora izabrana je Jelena Delić te na tom mjestu naslijedila Matiju Blaću. Za njenog zamjenika izabran je, pak, Branimir Maletić, koji je dan nakon izbora već podnio ostavku na tom mjestu ne objašnjavajući razloge svog čina. Samo dan nakon što su provedeni, izbori su na Veleučilištu izazvali prijepore među članovima Zbora.

Kako smo pisali, Matija Blaće tvrdio je kako je očekivao da će ponovno biti izabran, ali da su ga u zadnji trenutak prevarili i to članovi Mladeži županijskog HDZ-a. Kazao nam je tada kako stvari neće ostati na tome, jer jedan od njih nije smio pristupiti glasovanje jer po Statutu mora imati 60 ECTS bodova, a on ih je imao 45.

Izbori su u konačnici poništeni, a novi, odnosno stari predsjednik je Matija Blaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.