METAK U KRALJEŽNICI: Ulične mačke nisu ničija igračka!

Prije nekoliko dana volonteri projekta ‘Šibenski prijatelji’ nastalog u sklopu Šibenske udruge mladih na veterinarsku stanicu More. Ono za što su volonteri prvo vjerovali da su ozljede nastale usljed udara automobila, zapravo su bile ozljede od metka.

I to ne bilo kojeg. Pokazalo se da je riječ o metku iz dječje igračke, odnosno zračne puške.

LOŠE PROGNOZE

-Našla ju je volonterka Ema kod gimnazije. Radi se o uličnoj maci koja je par tjedna prije toga sterilizirana i vraćena da živi dalje… Metak joj je prošao kroz kralježnicu. Još je živa, ali su prognoze prilično loše – prenosi nam jedna od volonterki, Maja Šintić.

Nadalje, volonteri upozoravaju da se ovakvi slučajevi sve češća pojava u gradu, te da macama na ulicama ne prijeti samo otrov dok Grad Šibenik i AS-Eko provode deratizaciju.

-U posljednje vrijeme mace konstantno završavaju na veterinarskoj stanici, gdje naposljetku trpe ogromne bolove i povrede, a nerijetko i smrt! Najgori ovogodišnji slučaj je slučaj propucane mačke koja je jedva izvukla živu glavu, iako njene bebe to nisu – pišu ‘Šibenski prijatelji’ na svojoj Facebook stranici.

Metku, pa taman bio plastičan ili gumen, zasigurno nije mjesto u macinoj kralježnici niti bi mace, taman bile i ulične, trebale biti nečija meta i  to netko treba objasniti djeci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.