Ministar branitelja o incidentu na pravoslavnom groblju: Razgovarat ću s novim mitropolitom Porfirijem

Ministarstvo branitelja na naše traženje reagiralo je danas na incident koji se jučer dogodio na pravoslavnom groblju sv. Spasa u Šibeniku kada je pravoslavni svećenik zabranio da se hrvatski branitelj pravoslavne vjere sahrani uz vojne počasti. Isti slučaj se dogodio i prije nekoliko godina što je zgrozilo šibensku javnost.

Ministar Predrag Matić osudio je postupak pravoslavnog svećenika, a iz njegova kabineta navode:

-Prije svega, želimo istaknuti kako je takav odnos prema pokojniku nedopustiv i predstavlja grubo negiranje pokojnikove posljednje želje i želje njegove obitelji. Osim toga, radi se i o činu negiranja zakonske odredbe o pravu hrvatskih branitelja da ih se pokopa uz vojne počasti – poručuju te dodaju kako su od ranije upoznati s takvim povremenim i izdvojenim nemilim događajima, ali nakon razgovora ministra Matića s pokojnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Jovanom ti su se ekscesi prestali događati.

-Ministar će uskoro biti na prijemu kod novog mitropolita Porfirija, koji zasigurno ne zna za ovakve ispade lokalnog svećenstva, te će i njega upoznati s ovim problemom i zamoliti ga za pomoć kako bi se ubuduće izbjeglo ponavljanje ovih incidenata koji narušavaju dostojanstvo pokopa hrvatskog branitelja – zaključuju iz Ministarstva branitelja.

porfirije_

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.