Ministar Jovanović: Ravnatelji škola sve više moraju biti i dobri menadžeri

Na državnom skupu ravnatelja srednjih škola koji se trenutno održava u vodičkom hotelu Olimpija okupilo se oko 300 ravnatelja iz cijele Hrvatske.

Na samom otvaranju skupa pozdravio ih je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, te se osvrnuo na neke od tema skupa.

himnajovanovic2

– Ravnatelji u današnje vrijeme, uz sve zadatke oko obrazovanja i odgoja učenika, sve više moraju biti i menadžeri, kako bi škole što bolje poslovale. Znam da to nije lako uskladiti, ali živimo u takvim vremenima- rekao je ministar.

Osvrnuo se i na nedavne proteste zbog smanjenja plaća profesora i cijelog državnog sektora, ali je istakao kako  novom politikom koeficejenata zavisnih od godina staža kod profesora, oni to smanjenje plaća skoro da neće ni osjetiti.

Istakao je i kako mu je poznata velika razlika u opremljenosti pojedinih škola, neke su već digitalizirane, a neke nemaju ni za kredu.

– Ali, o opremanju škola prvenstveno brinu lokalne samouprave, gradovi i županije, ministarstvo im ti samo može pripomoći, što svesrdno i radimo- rekao je ministar Jovanović.

profesori2

Skup ravnatelja završava sutra u popodnevnim satima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.