Ministar Maras: Realno je da Podi ostvare brojku od 5 tisuća zaposlenih

Četiri mjeseca nakon svog posljednjeg službenog posjeta Gradu Šibeniku, ministar poduzetništva Gordan Maras ponovno boravi u Krešimirovu gradu. S dogradonačelnikom Frankom Vidovićem u prostorijama Poduzetničkog inkubatora ministar je danas potpisao ugovor po programu ‘Poduzetnički impuls’, svojevrstan plan poticanja poduzetništva za 2012. godinu.

Na taj je način Gradu Šibeniku i Poduzetničkoj zoni Podi dodijeljeno bespovratnih 4 milijuna kuna koje će se uložiti u razvoj daljnje infrastrukture na Podima.

PODI – VODEĆA ZONA U DALMACIJI

Ministar je naglasio kako je Vlada, u sklopu poticanja lokalnih poduzetničkih infrastruktura, krenula s potporama tamo gdje postoji potencijal da se gospodarski zamah ostvari u što kraćem roku.

– Podi su takva zona, a po meni nose jedan od najvećih potencijala u Dalmaciji. Cilj je da se na tom području u što skorijem roku broj poduzetnika ostvari na maksimalnu brojku od 150 poduzetnika koji bi zapošljavali pet  tisuća ljudi – kazao je Maras. Podsjetimo, na Podima je trenutno otvoreno nešto manje od tisuću radnih mjesta, a djeluje oko 25 poduzetnika. Na pitanje nije li brojka od pet  tisuća zaposlenih prenapuhana, ministar odgovara:

– To je cilj Grada Šibenika i vodstva Poda, a kada vidite interese i stvari koje će se tamo dešavati, a vezane su za veće investicije koje će podržati Vlada RH, onda mislim da je ta brojka realna. Teško je reći točno u broj, no na temelju interesa i potencijala kojeg Podi imaju, brojka je sasvim realna. To je zona koja, zbog svoje pozicije i infrastrukture, može imati efekt na cijelu regiju, ne samo na Šibensko-kninsku županiju – poručio je ministar. Slično razmišlja i dogradonačelnik Vidović koji je napomenuo kako 10 hala na Podima čeka potvrdu glavnog projekta, nakon čega bi otvorili 200 radnih mjesta, a cilju od pet tisuća zaposlenih trebali bi se dodatno približiti ostvarivanjem projekta kaznionice na Podima u koji je uključena Svjetska banka i Europska banka za obnovu i razvoj te koji Šibeniku donosi od 800 do tisuću novih radnih mjesta.

– Stoga su brojke realne i lako dohvatljive- zaključio je.

MARAS OBIŠAO TERRANEO LOKACIJU

Spomenimo kako je ministar Maras u sklopu posjeta Šibeniku, obišao i lokaciju bivše vojarne Bribirskih knezova gdje traju posljednje pripreme za sutrašnje otvorenje Terraneo festivala te tako postao prvi ministar koji je to učinio.

– To je projekt, ne samo od interesa za turizam, kulturu već i poduzetništvo. Jer kada ga prođe 40 tisuća ljudi, ne može biti neinteresantan za poduzetništvo – kazao je Maras te čestitao gradskim čelnicima što su znali prepoznati projekt poput Terranea.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.