Ministar Zmajlović razriješio Željka Bulata

Ministar Mihael Zmajlović razriješio je danas ravnatelja Nacionalnog parka Krka Željka Bulata, protiv kojeg se na Županijskom sudu u Splitu provodi istraga zbog sumnje da je počinio kazneno djelo primanja mita u gospodarskom poslovanju, izvijestili su danas iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

U izjavi medijima ministar Zmajlović ističe kako sve to nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka, te kako je on osobno očekivao da Željko Bulat sam podnese ostavku.

– Definitivni argument trebala mu je biti točka iz Rješenja županijskog suda u Splitu u kojoj se ‘zabranjuje obavljanje određene poslovne aktivnosti osumnjičeniku Željku Bulatu i to Ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka te bilo kakvih poslova vezano za poslovanje Javne ustanove Nacionalni park Krka, kao i zabrana dolaženja u prostorije Javne ustanove Nacionalni park Krka navodi ministar Zmajlović.

ZATRAŽIO REVIZIJU POSLOVANJA

Osim razrješenja ravnatelja, ministar Zmajlović zatražio je od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka u zadnjih 5 godina, izvijestili su iz ministarstva.

Isto tako, ministar je donio Odluku o provođenju upravnog nadzora na poslovanjem Javne ustanove. Za vršitelja dužnosti ravnatelja ministar Zmajlović imenovao  je dr. sc. Dragu Marguša.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.