‘Ministarstvo branitelja javnom kampanjom mora spriječiti smrtnost branitelja’

– Tražimo od Ministarstva branitelja da napokon pokrene veliku javnu kampanju u koju bi se uključila i liječnička struka, a kojom bi branitelji napokon postali svjesni da je medicinska prevencija nužna za smanjenje broja umrlih branitelja. Njih je dosad već preko 30 tisuća, a prosjek godina je 50 – rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Prvog hrvatskog redarstvenika Šibensko- kninske županije Tomislav Čolak.

udruga-prvi-hrvatski-redarstvenik-

Napomenuo je kako analize smrtnosti i uzroka obolijevanja branitelja jesu nužne, ali su premalo, i mora se poduzeti nešto konkretno, a ne samo ulaziti u brojne znanstvene analize.

– Primjerice, nužno je kod branitelja podignuti svijest o odlasku na medicinske sistematske preglede, ne bi li se na vrijeme uočio nastanak neke bolesti poput tumora, od koji obolijeva i umire velik broj branitelja- rekao je Tomislav Čolak.

Kako je napomenuo, ima povratnu informaciju da za to postoji volje kod liječnika, ali da je za kompletnu realizaciju takvih programa potrebno i malo političke volje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.