Ministarstvo još nije odlučilo hoće li kavana Medulić biti nova studentska menza

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još nije odlučilo hoće li kavana Medulić postati studentska menza. Naime,  Studentski zbor VUŠ-a, a potom i pojedini šibenski mediji, u srijedu, 6. studenog objavili su kako je predstavnica ministarstva Željka Nenadić Tabak obišla prostor kavane te potvrdila da Medulić zadovoljava uvjete postati menzom, no očito je da sva papirologija nije spremna kako bi se moglo zaključiti da Medulić uistinu ima odobrenje MZOS-a.

Kako su nam pojasnili u Ministarstvu, još uvijek se čeka sva potrebna dokumentacija vlasnika kavane Medulić (dokumentacija o registraciji tvrtke, uredno podmirenim obvezama prema Poreznoj upravi, BON 1 i BON 2, dokumentacija o zaposlenom osoblju i ostalo) kako bi se mogla donijeti odluka o ‘uključivanju/neuključivanju navedenog restorana u sustav subvencionirane studentske prehrane’.

U utorak je, naime, predstavnica MZOS-a Željka Nenadić Tabak obišla kavanu Medulić te uvažila mišljenje Lokalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata, no ti nije dostatno da se navedeni prostor proglasi menzom.

– Ministarstvo će, nakon što zaprimi traženu dokumentaciju te izvrši detaljan uvid u istu odlučiti hoće li otvoriti menzu u navedenom restoranu – objasnili su za Šibenski portal iz Ureda za odnose s javnošću MZOS-a. U nastavku navode kako će učiniti sve da se šibenskim studentima omogući prehrana, svjesni kako je za sada jedino moguće rješenje menze u Šibeniku usluga privatnog ugostiteljskog objekta dok se ne pronađe trajno rješenje organizirane studenske prehrane.

-Ministarstvo izražava žaljenje zbog opetovanih problema s organizacijom prehrane studenata u Šibeniku te se nada da će nova uprava Veleučilišta u suradnji sa svim članovima Upravnog vijeća Studentskog centra Šibenik poduzeti konkretne mjere u pogledu poboljšanja stanja u području studentskog standarda te žurne aktivnosti na uređenju prostora, u neposrednoj blizini Veleučilišta, za potrebe studentskog standarda – poručuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.