Ministarstvo odobrilo milijun kuna za studentsku menzu u Šibeniku!

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, na zahtjev Veleučilišta u Šibeniku, odobrio je isplatu milijun kuna za financiranje uređenja menze za potrebe Studentskog centra u Šibeniku.

Podsjetimo, restoran studentske prehrane će biti uređen u prostoru veličine 146 m2 na adresi Trg Andrije Hebranga 24 na Baldekinu koji je Agencija za upravljanje državnom imovinom već ranije dodijelila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe šibenskog Studentskog centra.

Prema izrađenom idejnom rješenju, ukupna vrijednost radova se procjenjuje na oko 1, 8 milijuna kuna. Odlukom MZOS-a od 10. veljače osigurano je milijuna kuna dok će ostatak potrebnih sredstava osigurati Veleučilište u Šibeniku, a Studentski centar financirati će izradu dokumentacije i ishođenje dozvola.

Proces izrade potrebne dokumentacije je već u tijeku, te se očekuje da će ona biti izrađena do početka travnja čime će se stvoriti preduvjeti za pokretanje postupka javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova. Dovršetak radova i otvaranje restorana očekuju se na jesen ove godine, na zadovoljstvo svih studenata Veleučilišta u Šibeniku koji su se zalagali za ovakvo trajno rješenje problema studentske prehrane u Šibeniku, priopćeno je s Veleučilišta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.