Ministarstvo turizma traži ulagače za golf terene na Prukljanu

Turistička zona Prukljan uvrštena je u Katalog investicijskih projekata koje je ovog tjedna objavilo Ministarstvo turizma. Riječ je o katalogu koji na 110 stranica potencijalne ulagače u hrvatski turizam informira o mogućnostima ulaganja u više od 30 tvrtki, objekata i lokacija za koje država traži investitore. Zanimljivo je, međutim, što je na stotinjak stranica od brojnih turističkih bisera Šibensko-kninske županije svoje mjesto pronašao tek golf uz atraktivnu obalu jezera Prukljan.

DUJIĆ POLA DESETLJEĆA NAVIJA ZA PROJEKT

Podsjetimo, riječ je o dugo najavljivanom uređenju turističke zone koja će se prostirati na 140 hektara, a namijenjena je hotelsko-ugostiteljskim sadržajima te dijelom sportu i rekreaciji. Planirana je izgradnja hotela s četiri i pet zvjezdica ukupnog kapaciteta do 1500 kreveta, privezišta do 200 vezova, vodenog parka te golf terena od 18 rupa.

No, kako bi se krenulo u realizaciju zone Prukljan prvo Šibensko-kninska županija mora donijeti izmjene i dopune Prostornog plana, napominju iz Ministarstva turizma.

– Očekujem da će do 1. lipnja, što je i najavio šibensko-kninski župan Goran Pauk, biti usvojen županijski Prostorni plan kako bi mogli napraviti daljnje korake – komentirao je skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić koji se već pola desetljeća ‘bori’ za realizaciju golf terena uz Prukljansko jezero. Daljnji koraci, dodaje gradonačelnik, podrazumijevaju određivanje modela za raspisivanje međunarodnog javnog natječaja i izbor investitora.

RAZMINIRANO ČITAVO PODRUČJE

– Pripremni dio projekta sufinancirat će država, županija i grad, što je po meni i mnogo bolji model jer bi u protivnom moglo doći do megalomanskih zahtjeva investitora, a na ovaj način osigurat će se jednaka startna pozicija za sve ulagače – ističe Dujić. Koliko će realizacija projekta značiti za Grad Skradin, nije dvojbeno. Otvorit će se velik broj radnih mjesta, komunalni prihodi skočit će do 400%, porezni prihodi bit će dvostruko veći, a na koncu, razvoj Prukljana značit će i zamašnjak novog razvoja u skradinskom kraju. Spomenimo kako je za projekt realizacije turističko-rekreacije zone Grad Skradin izmijenio Prostorni plan grada, a zaključno s 22. veljače ove godine razminirano je čitavo područje koje navedena zona obuhvaća za što je država izdvojila 4,5 milijuna kuna. Sada su na potezu zainteresirani ulagači i, naravno, županijski Prostorni plan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.