MINISTARSTVO ZDRAVSTVA: Pod revizijom i poništenjem i natječaj za CT uređaj u šibenskoj bolnici

NAKON što je jučer ministar zdravlja Siniše Varga zatražio poništenje postupka nabave novog MSCT uređaja za bjelovarsku bolnicu, neslužbeno se doznaje da će uskoro uslijediti poništavanje još nekoliko natječaja za nabavu opreme u bolnicama, a svi su otvoreni za mandata bivšeg ministra Rajka Ostojića, piše index.hr.

Među ostalima, revizija bi trebala obuhvatiti i tender za 16-slojni CT za bolnice u Šibeniku, Čakovcu i Vinkovcima, čije su specifikacije, navodno, bile namještene za GE (General Electric).

– Opća Bolnica Šibenik nema nikakve veze s tim natječajima, njih je provodilo Ministarstvo zdravstva. Za vrijeme mog rada u bolnici bio je raspisan taj natječaj za CT uređaj, ali je poništen, pa se raspisivao novi kad sam već otišao s mjesta ravnatelja. Ali, ponavljam, bolnica s tim nema nikakve veze- kaže gradonačelnik Šibenika i bivši ravnatelj OB Šibenik Željko Burić.

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), iz koje su upozoravali na netransparentnosti javne nabave u zdravstvu, ističu da je potrebno preispitati i druge postupke nabave, otvorene za vrijeme ministra Ostojića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.