Mirnija noć za vatrogasce, požar u Mučićima ugašen

NOVO: Požar na Danilu u Gornjim Ercezima ugašen je jutros u 7.00 sati.

Veliki požar na području Mučići-Brodarica, u kojem je od utorka, 23. kolovoza izgorjelo 50 hektara makije, borove šume i maslinika, u potpunosti je ugašen sinoć, 25. kolovoza u 19.23 sati.

Vatrogascima je noćas oko pola noći dojavljen požar na otvorenom prostoru od Ražina prema Mučićima, međutim, izlaskom vatrogasaca na teren utvrđeno je da nigdje ne gori.

Na požarištu u Pekoviću kod Gornjih Ercega još ima opasnosti od ponovnog razbuktavanja vatre, a tijekom noći taj je prostor čuvalo šest vatrogasaca.

Kako nam je jučer tijekom dana rekao Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik, vatrogasci su u Perkoviću morali krčiti prolaze u gustoj borovoj šumi.

-‘Požar se nije više širio i na dijelu šume nije zahvatio krošnje. Najveći problem sada je debeli sloj suhih borovih iglica na tlu u kojem još ima žara, pa je potrebno proći kroz cijelu šumu i dobro natopiti tlo’ – kazao nam je Milošević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.