MIRO KOTARAC: Dražen bi danas bio predsjednik FIBE ili ministar sporta

Miro Kotarac živuća je legenda šibenske košarke i jedan od prvih trenera Dražena Petrovića. Na današnji dan, kada obilježavamo 50. rođendana najvećeg hrvatskog košarkaša svih vremena, Kotarcu naviru emocije i sjećanja na dane provedene s Draženom.

– Rekao sam sam sebi da neću biti emotivan, ali ne mogu. To je jače od mene, nemoguće je pričati o Draženu bez emocija – kazao je Kotarac, koji uvijek ističe ne samo Draženovu košarkašku, nego i ljudsku veličinu. miro kotarac 4

– Što bi Dražen bio danas, pitanje je koje si često ponavljam. Jednom prilikom mi je kazao, šjor Miro, nikad neću biti trener. Ali ono što sam siguran jest da bi Dražen danas bio ili predsjednik FIBE ili ministar sporta ili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora – istaknuo je Kotarac, te nastavio:

– On je bio formula ljudskosti i sportskog uspjeha, svi su ga voljeli. Naravno, osim suparnika, ali i oni su ga cijenili. Međutim, Dražen nikad nije posramljivao suparnika, želi ga je samo nadigrati, bit bolji, jer nije priznavao poraze. I opet ću ponoviti, Dražen nije igrao košarku, on se igrao košarke. – drazen petrovic obljetnica 50 rodendan12

Kotarac ističe kako je od malih nogu bili vidljivo da je Dražen poseban.

– Počeo je trenirati sa sedam godina, uz starijeg brata Acu, i već je tada bilo jasno da će biti vrhunski košarkaš. Možda se jednom rodi netko bolji od njega, ali takav spoj sportske i ljudske veličine mislim da nikad više nećemo vidjeti – zaključio je Miro Kotarac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.